Gabriela Firea: Calea Victoriei ar putea rămâne arteră pietonală şi pe durata verii

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că proiectul în baza căruia Calea Victoriei este transformată în arteră pietonală ar putea fi continuat și pe durata verii, ținând cont însă de solicitările riveranilor privind accesul către zonele hoteliere și permițând circulația RATB.

RomaniaTV.net
12 apr. 2017, 12:18
Gabriela Firea: Calea Victoriei ar putea rămâne arteră pietonală şi pe durata verii

„Este un proiect pe care dorim să îl continuăm și pe perioada verii. Consider că nu va aglomera și mai mult Bucureștiul, deoarece traficul poate fi deviat cu ușurință de la Guvern, deci de la Piața Victoriei către zona Pieței Unirii, pe Bd. Magheru. De asemenea, am ținut cont de solicitarea riveranilor, iar zonele în care poate să circule — fără să stingherească acest proiect — RATB-ul, așa se va întâmpla. De asemenea, accesul către zonele hoteliere să se poată face”, a spus primarul general, într-o declarație acordată presei.

Gabriela Firea a menționat că solicitările privind curățarea fațadelor și vitrinelor de pe Calea Victoriei au fost făcute tocmai în acest context.

„Prin urmare, așa ca în marile capitale europene, vom avea și noi o arteră pietonală. De aceea i-am și rugat pe proprietarii clădirilor să țină cont de acest proiect, să-și curețe și să-și înfrumusețeze vitrinele și fațadele. Nu este vina mea, care am venit cu această idee — sper eu, lăudabilă — că unii au înțeles greșit acest mesaj. Și știți că au fost acele incidente când unii angajați au încercat să acopere mizeria cu var, var nepotrivit la culoarea clădirii. Acestea sunt mici sincope, mici greșeli, dar care nu afectează proiectul în ansamblul său”, a explicat ea.

Primarul general a reamintit că Primăria Municipiului București organizează, în perioada 15 — 17 aprilie, evenimentul intitulat ‘La pas pe Calea Victoriei’, în cadrul căruia vor avea loc manifestări culturale cu ocazia Paștelui.

„Începând din Vinerea Mare, vom pregăti Calea Victoriei — arteră pietonală, care va fi deschisă publicului de sâmbătă dimineața până duminică seara. Intenționăm — și deja suntem în pregătiri — ca această cale de acces spre centrul Capitalei să o găsească bucureștenii sau turiștii altfel decât s-au obișnuit, și anume fără mașini și multă poluare, ci cu foarte multe surprize, sper eu plăcute. Vor fi foarte multe tarabe la care se vor vinde produse tradiționale, suveniruri, obiecte de artă. În multe zone din Calea Victoriei vor fi organizate mini-spectacole, concerte. Vor fi prezente, în special spre deliciul copiilor, statui vivante. Va fi o zonă de recreere, de atracție pentru bucureștenii care nu pleacă din Capitală în această perioadă și pentru turiști”, a menționat Firea.