Gabriela Firea cere efective sporite ale Enel, Distrigaz şi Apa Nova, în perioada următoare

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut, joi, reprezentanţilor Enel, Distrigaz şi Apa Nova să aibă "efective sporite pentru a interveni prompt" în această perioadă, ea spunând şi că ar vrea să vadă care sunt măsurile pregătite de Enel pentru a preîntâmpina situaţii similare celei de miercuri seară, când mai multe zone din Bucureşti au fost afectate de o pană de curent.

09 feb. 2017, 12:50
Gabriela Firea cere efective sporite ale Enel, Distrigaz şi Apa Nova, în perioada următoare

„Am avut aseară, în centrul şi nordul Capitalei, o avarie foarte serioasă la Enel, care într-adevăr a fost remediată, dar aş vrea să văd care sunt măsurile pe care le-a pregătit Enel pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Oraşul a fost aproape blocat în zona centrală şi spre nord, s-a produs haos, nu mai funcţionau nici măcar semafoarele. Lumea s-a speriat, nu ştia ce se întâmplă. Norocul a fost totuşi că s-a remediat destul de rapid”, a afirmat Firea, la Comandamentul de iarnă convocat joi la Primăria Capitalei.
Ea a spus că în această perioadă Enel, Distrigaz şi Apa Nova să aibă efective sporite pentru a putea interveni imediat în astfel de situaţii.

„Cred că în această perioadă, Enel, Distrigaz şi Apa Nova, trebuie să aveţi efective sporite pentru a interveni prompt, pentru a verifica ce se întâmplă în teren şi pentru a ţine legătura cu dispecerii dumneavoastră. Mai ales că este o perioadă dificilă şi a nins foarte mult”, a adăugat Firea.

Miercuri seară, mai multe zone din Capitală – Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Ştefan cel Mare, precum şi bulevardele Dorobanţi şi Ion Mihalache – au rămas fără energie electrică. Din cauza penei de curent, circulaţia metroului a fost oprită.

Potrivit unui comunicat de presă al ENEL, la ora 19:01 s-a defectat un transformator în Staţia Nord – staţie de înaltă tensiune care alimentează partea de nord a Capitalei, de la Otopeni la Piaţa Romană. Imediat, au fost trimise echipe care au făcut manevre de realimentare, astfel încât în 22 de minute alimentarea cu energie electrică a fost reluată la toţi consumatorii şi pe toate arterele principale, scrie news.ro.