Gabriela Firea critică jandarmeria pentru intervenţia la mitingul unionist şi o atacă pe Alina Gorghiu

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reactionat dupa incidentele de sâmbata din Bucuresti când jandarmerii au intervenit în forta în timpul manifestatiei pentru unirea Basarabiei cu România si a arestat 5 persoane, printre care si liderul platformei unioniste Alianta 2012, pentru ca ar fi încercat sa patrunda pe Calea Victoriei în timpul mitingului.

22 oct. 2016, 16:21
Gabriela Firea critică jandarmeria pentru intervenţia la mitingul unionist şi o atacă pe Alina Gorghiu

Gabriela Firea a criticat-o si pe presedinta PNL, Alina Gorghiu, care a facut un apel catre Primaria Bucuresti pentru a lasa manifestantii sa proteste pasnic în Piata Universitatii.

„Condamn cu fermitate atitudinea iresponsabila a presedintelui PNL, Alina Gorghiu, care acuza Primaria Capitalei de escaladarea tensiunilor si violentelor intre jandarmi si participantii la mitingul unionist din Bucuresti. Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase si pot determina o crestere a violentelor in urmatoarea perioada.

Primaria Capitalei, prin Comisia tehnica de avizare a manifestatiilor publice, nu a facut altceva decat sa aprobe un mars organizat pentru a transmite un mesaj de unire a Romaniei cu Basarabia. Jandarmeria a decis retinerea in forta a celor 5 lideri ai manifestantilor, fara implicarea sau consultarea Primariei Capitalei – o actiune pe care o consideram exagerata. Doamna Gorghiu doreste, prin afirmatiile sale iresponsabile, sa acopere o gafa imensa a Guvernului tehnocat, dand vina pe Primarie. Jandarmeria este o institutie in subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima data cand presedintele PNL minte in legatura cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu sa nu mai dezinformeze populatia si sa nu mai provoace campanii de manipulare” a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Anterior, liderul PNL, Alina Gorghiu, facuse un apel catre primarie si jandarmerie pentru permiterea manifestatiei.
„Lansez un apel catre actuala administratie a Bucurestiului/Jandarmerie sa permita manifestarea pasnica a oamenilor. Sa blocheze elementele care vor sa degenereze marsul dar respectand mesajul militantilor corecti.

Cred ca apropierea alegerilor din Moldova naste tensiuni pe ambele maluri ale Prutului dar nu dam un exemplu de democratie blocându-le accesul la protest. Indiferent de rezultatul alegerilor de la Chisinau nu poate fi modificat parcursul european al acestei tari si acesta este cel mai clar mesaj pe care trebuie sa il dam” a scris Gorghiu pe Facebook.