Gabriela Firea despre problema opririi apei calde în Bucureşti: Aşteptăm o soluţie din partea Executivului

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că așteaptă o soluție finală și un accept din partea Executivului în problema întreruperii apei calde pentru bucureșteni.

28 sept. 2016, 16:24
Gabriela Firea despre problema opririi apei calde în Bucureşti: Aşteptăm o soluţie din partea Executivului

„Afirm cu tărie că nu se va întâmpla această situație și în întâlnirea de ieri mediată de vicepremierul Vasile Dâncu, care s-a implicat foarte mult în a se găsi o soluție legală și eficientă, aceasta ar fi până la urmă posibilitatea ca Guvernul să permită Primăriei, prin activarea unei ordonanțe de urgență de acum câțiva ani sau printr-o nouă hotărâre de guvern, să poată să plătească cu anticipație subvenția către RADET, care, în loc să fie folosită de RADET sau ELCEN, să se ducă către Romgaz pentru asigurarea stocului de gaze necesar iernii. (…) Ieri s-a degajat această soluție venind tot din partea Guvernului, dar la un nivel tehnic, la un nivel de secretari de stat și directori. Astăzi așteptăm o soluție finală și un accept din partea Executivului. Repet, problema nu este la Primărie în acest moment”, a afirmat Firea la Adevărul Live.

Gabriela Firea: Agentul termic este infrastructură strategică naţională, nu se poate opri apăsând pe un buton

Ea a menționat că Primăria nu poate rezolva singură această problemă, deoarece nu permite legislația, iar Municipalitatea are prinsă în buget suma pentru subvenție.

„Noi avem previzionate în buget cele 193 de milioane de lei, circa 42 de milioane de euro, până la sfârșitul anului se acoperă întreaga subvenție, dacă Guvernul va permite ca această sumă să fie plătită în avans, pentru stocul de gaze, Primăria va face acest lucru imediat, doar să-i dea soluția juridică. Deci, există acești bani, nu ne eschivăm de la a plăti tot ceea ce este legal”, a explicat edilul.

Firea a dat asigurări că nu se pune problema opririi apei calde în București. Ea a arătat că RADET, care este în subordinea Primăriei Generale, a solicitat intrarea în insolvență pentru a-i proteja pe locuitorii orașului.

Citeşte şi ELCEN a cerut Romgaz o păsuire până pe 30 septembrie la plata gazelor