Gabriela Firea devoalează mafia finanţată de opoziţie pentru manipularea protestelor VIDEO

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit în exclusivitate pentru România TV despre mafia finanţată de opoziţie perntru manipularea protestelor, dar şi despre ameninţările zilnice pe care le primeşte pentru a fi forţată să plece din funcţie. Primarul General a dezvăluit că a avut momente grele în care s-a temut pentru familie, însă este hotărâtă să ducă la bun sfârşit proiectele promise în campanie.

06 nov. 2017, 20:20
Gabriela Firea devoalează mafia finanţată de opoziţie pentru manipularea protestelor VIDEO

„Am observat că în ultima perioadă din ce în ce mai mult că liderii opoziţiei politice încearcă să manipuleze populaţia, încearcă să transmită anumite informaţii care nu au legătură cu realitatea, în ideea de a încerca să blocheze guvernarea, să blocheze activitatea parlamentară astfel încât cetăţenilor să le creeze senzaţia că PSD împreună cu ALDE nu reşesc să guverneze bine. Ceea ce este fals. Atât în Guvern cât şi în Parlament se iau decizii bune pentru ţară şi cred că toate lucrurile negative care s-au spus în această perioadă sunt din cauza faptului că poate nu au fost atât de bine explicate.

Am văzut şi aseară faptul că un protest al cetăţenilor care au vrut să îşi spună o nemulţumire a fost confiscat de către reprezentanţi politici şi nu cred că este normal. I-am văzut pe tehnocraţi care ştim bine ce au făcut la guvernare, o guvernare zero, i-am văzut pe reprezentanţii PNL care ştim bine că împreună cu colegii lor de acum de la PDL în ce sens au adus această ţară şi ştim bine că ei au tăiat pensiile au tăiat salariile, iar acum parcă toată lumea a uitat aceste realităţi crunte pentru România.  E adevărat, acolo unde există anumite sensibilităţi sociale, anumite controverse, ele trebuie să fie discutate cu sindicatele, cu patronatele, cu societatea civilă şi să se tragă concluzia cea mai bună. Dar cum vedeţi dumneavoastră, în cazul nostru nu reuşim să exprimăm până la capăt nicio idee că imediat vine opoziţia politică care spune că nu este bine aşa fără să asculte până la capăt care este acea politică.

Cred ca este o strategie. Opoziţia politică nu s-a obişnuit nici acum cu rezultatul alegerilor de anul trecut. Practic, contestă votul românilor ceea ce este foarte grav. In orice democraţie votul cetăţenilor este sfânt. Şi el nu poate să fie modificat decât tot de cetăţeni prin vot.  Nu prin dezinformări, nu prin manipulări, nu prin meetinguri neautorizate, pentru că şi aici este o problemă. Practic, oamenii politici care proclamează, atât de mult egalitatea şi care s-au aflat pe stradă au participat iată la o manifestare ilegală. Sunt convinsă că cetăţenii de bună credinţă vor aştepta argumentele guvernului şi al parlamentului până la capăt. Şi vor dezbate toate legile care sunt acum poate într-o anumită controversă sau cu anumite sensibilităţi astfel încât ca proiectele finale să fie cele favorabile să fie cele pozitive. În mod normal şi la şedinţa consiliul general şi văd acum că şi în ceea ce priveşte Parlamenul şi Guvernul, există anumite interese în primul rând de a boicota activitatea şi a prmăriei şi a guvernului şi a parlamenului practic de a-i pune sub semnul întrebării pe cetăţenii care
au fost aleşi să reprezinte ţara sau să reprezinte oraşul în cazul meu, de forţe care nu au câştigat alegerile, dar doresc să conducă prin presiune, prin toate căile. Fie că e vorba de presiunea online, fie că e presiunea din stradă. Eu cred că în orice stat democratic legislaţia trebuie să fie respectată, constituţia trebuie respectată, şi sunt instituţii ale statului care veghează sunt convisă asupra respectării constituţionale.

Există foarte multă laşitate pentru că sub nume false primesc zilnic ameninţări, pe Facebook, pe reţele de socializare, internet, mailuri, persoane care vor să ne suprime ca autoritate, ca persoane, să ne intimideze, să ne facă să renunţă, şi să le arate cetăţenilor că ne-au votat şi nu reuşim să ne ducem mandatul la sfârşit.

Eu vreau să le spun tuturor că nu mă voi lăsa imi voi duce mandatul la bun sfarsit, nu mă voi lăsa impresionantă de ameninţări fără motiv, mă voi apăra şi de dezinformările care sunt făcute de opoziţie care încearcă să manipuleze şi să arate că nu îmi fac corect treaba ceea ce nu este adevărat, am venit cu bune intenţii la primărie,  chiar dacă legislaţia ne încurcă mai mult, eu o să duc proiectele la bun sfârşit în ciuda încercărilor de a sfida voturile românilor şi de a încerca să înlocuieşti o putere legitimă cu o putere ilegitimă sunt încercări finanţate, se vede clar că este o bună organizare, deci sunt şi finanţate, dar nu reprezintă votul românilor.

Au fost ameninţări la familie, copii, am informat instituţiile statului, nu am întărit paza, merg singură, dar mi s a spus că este o dovadă nu tocmai in regula în sensul pazei mele pentru că oricine în acest moment manipulat sau plătit poate să facă ceva, la un moment dat dacă se vor înteţi, voi lua măsuri, deocamdată mă apăra bunul Dumnezeu.

Probabil doresc aceşti oameni să nu mai spunem nimic, să nu ne mai facem datoria, să ne speriem, prin insulte, limbaj suburban, nimic demn, constat faptul că violenţa de limbaj s a înteţit, mulţi colegi de ai mei spun că primesc astfel de mesaje pe FB sau pe mail. Ar fi dramatic ca România să scadă din punct de vedere al principiilor democratice în loc să crească , repet, este dreptul nostru să ne exprimăm nemulţumiri, dar să fie mitinguri şi proteste legale, fără să fie atacuri la persoane, atacuri la instituţii, la constituţionalitate. M-am gândit la copii mei pentru că sunt om, mamă în primul rând, dar nu doresc să dau satisfacţie celor care incită la violenţă, vreau să fiu fidelă cetăţenilor care şi au pus încrederea în noi şi care ştiu că ne este greu, este mai greu azi decât ieri şi va fi mai greu mâine, dar trebuie să avem putere, să punem lucrurile în mişcare pentru ţară. Şi în timpul campaniei electorale şi după, sunt maşini bizare in jurul nostru, al casei, la locul de muncăm deocamdată, slavă domnului, lucururile sunt ţinute sub control, sper să îşi dea seama că nu asta este calea, calea democratică este dialogul”, a conchis Gabriela Firea.