Gabriela Firea: Doar 15% dintre asociaţiile de proprietari din Bucureşti au fost de acord să primească agent termic

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri seară, la România TV, că doar 15% dintre asociaţiile de proprietari din Bucureşti racordate la sistemul centralizat de încălzire şi-au dat acordul pentru a primi căldură în apartamente.

RomaniaTV.net
19 apr. 2017, 19:27
Gabriela Firea: Doar 15% dintre asociaţiile de proprietari din Bucureşti au fost de acord să primească agent termic

Gabriela Firea a explicat că de miercuri, de la ora 14.00, instalaţia de furnizare a căldurii funcţionează la capacitate maximă şi că proprietarii care sesizează că nu au caloriferele calde trebuie să discute cu conducerea asociaţiilor.

„Am transmis un chestionar către asociaţiile de proprietari şi doar 15% dintre acestea şi-au exprimat acordul în scris pentru a primi căldură în apartamente. Fac un apel către familiile din Capitală ca, în cazul în care nu simt căldură în calorifere, să ia legătură cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari sau cu alţi locatari şi să le atragă atenţia că doresc furnizarea energiei termice. Contractul RADET este cu asociaţia de proprietari şi nu cu fiecare familie în parte. De aceea RADET nu poate să furnizeze agentul decât la solicitarea asociaţiei. În acest moment, în ceea ce priveşte CET-urile sau funcţionarea RADET nu sunt probleme pentru livrarea agentului termic. Apă caldă era, au fost câteva probleme în unele cartiere din cauza presiunii, dar aceasta s-au reglat. Sunt cetăţeni care doresc în continuare ca apartamentele să fie încălzite, mai ales cei care au copii mici sau suferinţe şi se gândesc că mai bine plătesc întreţinerea decât tratamentul pentru diverse afecţiuni, dar şi familii care din cauza problemelor financiare preferă să depăşească această săptămână aşa cum au făcut-o şi în alte perioade şi să nu mai primească agent termic pentru a nu fi factura destul de mare la întreţinere”, a explicat Gabriela Firea.