Gabriela Firea: Faptele mele au deranjat grupurile de interese din Primăria Capitalei. Am primit ameninţări

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat duminică la România TV că a primit mai multe ameninţări, imediat ce a preluat fotoliul de edil şef al Capitalei când a început să ceară detalii despre contractele în derulare pe care municipalitatea le are cu diferite firme private.

16 oct. 2016, 16:51
Gabriela Firea: Faptele mele au deranjat grupurile de interese din Primăria Capitalei. Am primit ameninţări

Primarul general, Gabriela Firea, a susţinut public că a primit mai multe ameninţări, atât în trafic, cât şi pe email şi pe reţelele de socializare, după ce a luat la control contractele publice încheiate de municipalitate cu diverse firme private.

„Declaraţiile mele, dar mai ales faptele mele, au deranjat foarte mult grupurile de interese din Primăria Capitalei”, a declarat edilul şef la România TV duminică seara, precizând că maşina sa ar fi fost urmărită în trafic de mai multe ori, ameninţările fiind trimise inclusiv în mediul virtual.

„Anumite cercuri de interese sunt deranjate că eu am ajuns primar general. Am primit mailuri că s-au cheltuit milioane în campanie ca eu să nu ajung primar general, să fiu denigrată şi să se realizeze dosare compromiţătoare la adresa mea”, a precizat Firea care a adăugat că în joc este bugetul municipalităţii de aproape un miliard de euro pe an şi contractele încheiate cu diverse firme private.

„Aceşti oameni de afaceri care au câştigat contracte de la Primăria Capitalei vroiau ca Primăria Capitalei să se menţină sub auspiciile PNL”, a specificat primarul general care a adăugat că ameninţările „cu închisoarea” ar fi ajuns şi la soţul său, Florentin Pandele. 

Totodată, Firea a mai precizat la România TV că, în această iarnă, bucureştenii nu vor avea probleme cu apa caldă şi căldura, utilităţile urmând să fie furnizate la parametri normali în sezonul rece.