Firea îl dă în judecată pe Buşoi pentru acuzaţia de „lobby puternic” pentru obţinerea de beneficii de către un grup de interese

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să îl dea în judecată pe preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, pentru afirmaţiile acestuia conform cărora interzicerea sistemelor alternative de transport în regim taxi în Bucureşti ar fi doar un „lobby puternic" al primarului general, precum şi obţinerea unor beneficii de către un grup de interese apropiat primarului general, potrivit unui comunicat de presă dat de Primăria Capitalei.

RomaniaTV.net
06 dec. 2017, 13:39
Firea îl dă în judecată pe Buşoi pentru acuzaţia de „lobby puternic” pentru obţinerea de beneficii de către un grup de interese

„Domnul Bușoi va trebui să producă dovezi ale apropierii mele de vreun grup de interese, în caz contrar urmând să suporte rigorile legii. Înțeleg, până la un punct, adversitatea politică și nevoia organică a domniei sale de a mă ataca pentru a se valida în funcția pe care o deține, dar nu pot accepta la nesfârșit ca astfel de alegații, iresponsabile și agramate, să fie lansate în spațiul public fără consecințe. În plus, precizez că declarația mea nu a făcut referire la nicio companie și la niciun sistem alternativ de transport, ci doar la aducerea la zi a regulamentului privind taximetria, având în vedere exclusiv respectarea legii și protejarea intereselor cetățenilor. Încercând să mă acuze pe mine că acționez în mod partizan, fără să menționeze măcar în interesul cui anume, dl Bușoi este cel care are de fapt o atitudine partizană, făcând lobby în favoarea unor beneficiari precizați explicit”, a declarat primarul Gabriel Firea.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a spus, marţi, în urma anunţului primarului general că în Bucureşti vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, că nu există motive pentru a face asta.

Buşoi a afirmat că, în opinia sa, „singurul motiv real al deciziei primarului este un lobby puternic, mulţi bani şi beneficii câştigate de un grup de interese apropiat primarului general”.