Gabriela Firea, în vizită la Madrid în ziua în care CEx al PSD ar putea decide excluderea unor membri

Primarul General, Gabriela Firea, face, începând de luni, o vizită oficială în capitala Spaniei, Madrid, la invitaţia omoloagei sale, Manuela Carmena Castrillo. Firea a declarat, vineri, că nu ştie când va fi şedinţa Comitetului Executiv al PSD, însă dacă va avea loc luni sau miercuri, ea va lipsi pentru că va fi într-o delegaţie la Madrid. Edilul spune că nu pleacă intenţionat pentru a lipsi de la CEx.

RomaniaTV.net
05 nov. 2018, 05:47
Gabriela Firea, în vizită la Madrid în ziua în care CEx al PSD ar putea decide excluderea unor membri

Conform unui comunicat al PMB, cei doi edili vor semna un Memorandum de cooperare între cele două oraşe în domeniile: dezvoltare durabilă, infrastructură, educaţie, cultură şi turism.

„Un oraş cu aproape 4 milioane de locuitori, aşa cum este Madridul, care a reuşit în doar câţiva ani să rezolve, printr-o strategie clară, problemele de trafic şi să implementeze cu succes proiecte de tip smart city, reprezintă un model administrativ pentru capitală României. Îmi doresc să punem bazele unei colaborări pe termen lung, beneficiind de expertiză specialiştilor madrileni, nu numai în ceea ce priveşte problemă traficului, ci şi în alte domenii precum educaţie, urbanism sau cultura”, a declarat Gabriela Firea, citată în comunicat.

Gabriela Firea va avea, de asemenea, o serie de întrevederi cu experţi din cadrul Primăriei oraşului Madrid pe probleme de smart city şi infrastructură, precum şi cu reprezentanţii unor companii de urbanism cu care va aborda subiecte precum planificarea urbană – modele de guvernantă urbană.

În cadrul aceleiaşi vizite, primarul general va participa şi la deschiderea Forumului Mondial privind violenţă urbană şi educaţia pentru convieţuire şi pace şi se va întâlni cu preşedintele Comunităţii Madrid, Ángel Garrido.

Şedinţa Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a fost convocată pentru luni, la ora 12,00. Reuniunea va avea loc la Parlament, la sala grupului parlamentar al PSD. Duminică seara, mai mulţi lideri PSD fideli lui Liviu Dragnea s-au întâlnit în Bucureşti, pentru a pregăti strategia de urmat în şedinţa CExN de luni. Conform unor surse politice citate de #romaniatv”, şedinţa informală a liderilor PSD s-a terminat cu patru propuneri de excludere, care vor fi votate luni în CEX. Surprinzător, Gabriela Firea scapă, dar Adrian Ţuţuianu, liderul PSD Dâmboviţa şi artizanul celor mai mari scandaluri din ultima perioadă, este pe lista de excluderi. De asemenea, foarte aproape de a fi dat afară din PSD este şi Marian Neacşu, secretar general al partidului şi preşedinte PSD Ialomiţa. Lui i se alătură Ion Mocioalcă, preşedinte PSD Caraş-Severin, dar şi Ciprian Pandea, şeful PSD Călăraşi. Toate aceste propuneri de excludere vor fi votate luni în Comitetul Executiv PSD, iar pentru ca ele să fie validate este nevoie de două treimi din voturile membrilor CEX.