Gabriela Firea o apără pe Rovana Plumb: „Declarațiile colegilor din PNL sunt absurde”

Vicepresedintele PSD, Gabriela Firea a oferit prima reacție la solicitarea, de către PNL, a demisiei ministrului Muncii, Rovana Plumb

21 dec. 2014, 13:07
Gabriela Firea o apără pe Rovana Plumb: „Declarațiile colegilor din PNL sunt absurde”

„Am luat act de solicitarea PNL pe care o considerăm nu numai nefondată dar și jignitoare la adresa milioanelor de români care din ianuarie vor avea veniturile crescute datorită politicilor pe care ministerul Muncii și Guvernul în ansamblu le-au introdus în Buget.”

„Declarațiile colegilor din PNL sunt absurde. Cu tot respectul pentru colega noastră Cristina Pocora și pentru domnul Eugen Nicolăescu, să spui că bugetul cuprinde cifre și statistici, dar nu oameni este de-a dreptul ridicol. Bugetul pe care îl avem adoptat de o majoritate covârșitoare în Parlament este construit având ca unic obiectiv îmbunătățirea vieții a milioane de români stimați colegi” a răspuns Gabriela Firea.

„Dacă pentru cei din PNL statisticile înseamnă cifre și nu oameni, pentru noi, în PSD, fiecare profesor care va primi începând de anul viitor mai mulți bani la final de lună este o poveste de succes a Guvernului Ponta”

„Fiecare pensie mărită este un motiv de mândrie pentru noi, iar pentru colegii din PNL nu este altceva decât o pomană electorală. Le reamintesc că în timpul guvernărilor PDL, aplicarea Legii pensiilor 263/2010 a fost amânată tocmai pentru a-i priva pe pensionari de creșterea firească de pensii, cu rata inflației.

Ne întrebăm cum au putut susține cei din actuala Opoziție miniștri ai Muncii care au amânat creșterile de pensii de la an la an și guverne care au promovat bugete de austeritate, dar acum nu pot susține un buget construit, conform legii, pentru interesele milioanelor de pensionari români” a continuat Gabriela Firea.

„Suntem dezamăgiți că până astăzi nimeni din PNL nu și-a asumat, public, dezinformarea din campania electorală, când spuneau că taxele vor crește și că nu vom mai avea cotă unică. Realitatea și faptele Guvernului Ponta îi contrazic. Suntem întristați pentru că până în ziua de astăzi, când începe o nouă etapă de dezvoltare pentru România, cu un nou buget și cu un nou președinte, nimeni din noul PNL, nici măcar proaspăta numită co-președintă Alina Gorghiu, nu a găsit de cuviință să își ceară public scuze pentru catalogarea măsurilor de creștere a veniturilor românilor drept pomeni electorale” a mai declarat purtătoarea de cuvânt a PSD, senatoarea Gabriela Firea.

„Îi invit pe toți colegii noștri din Opoziție să facă o introspecție la sfârșit de an și să spună adevărul atunci când vorbesc de mandatul doamnei ministru Rovana Plumb, mandat în care pensiile românilor au crescut și în care bugetul asigurărilor sociale de stat este stabil și sustenabil. Până în acest moment, prestația doamnei Rovana Plumb la ministerul Muncii este foarte bună, urmează principiile pe care împreună le-am stabilit ca fiind corecte, în USL, cu partenerii liberali care acum au schimbat tabăra, iar aceste lucruri se pot demonstra prin fapte: dublarea alocațiilor pentru copiii din familiile nevoiașe, creșterea veniturilor asistenților sociali, creșterea indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități și exemplele pot continua. Toate aceste măsuri se regăsesc în bugetul pe care cei din PNL au vrut să-l respingă, un buget cu un deficit infim și cu fonduri considerabile pentru investiții și cofinanțări, un buget profesionist pentru România anului 2015”.

„În concluzie, solicitarea PNL este nefondată, lipsită de orice fel de argument logic și golită de conținut. Ne așteptăm ca superficialitatea să nu continue în procesul de opoziție politică parlamentară și așteptăm propuneri concrete și soluții pe care sunt convinsă că reprezentanții noștri din Guvern le vor lua în considerare, dacă sunt în beneficiul românilor”.