Gabriela Firea: Până la sfârşitul lunii, va ajunge pe masa Guvernului OUG pentru transferul terenului necesar spitalului metropolitan

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că până la sfârşitul lunii va ajunge pe masa Guvernului o ordonanţă de urgenţă pentru transferul ultimei bucăţi de teren către PMB pentru construirea spitalului metropolitan.

13 mart. 2018, 08:40
Gabriela Firea: Până la sfârşitul lunii, va ajunge pe masa Guvernului OUG pentru transferul terenului necesar spitalului metropolitan

„Dau o veste bună locuitorilor din Bucureşti şi Ilfov. Aseară, târziu, şi-a încheiat activitatea grupul de lucru de la Guvern şi s-a stabilit textul ordonanţei prin care va fi transferată ultima bucată de teren (n.r. pentru construirea spitalului metropolitan) la PMB. Va fi până la urmă transferată şi va intra de astăzi în circuitul de avizare, iar până la sfârşitul lunii se va intra cu OUG în şedinţa de Guvern. Urmează apoi studiile de prefezabilitate şi de fezabilitate”, a declarat Gabriela Firea.

La şedinţa din 22 februarie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a decis aprobarea solicitării către Guvern pentru trecerea în administrarea Primăriei Capitalei a două terenuri pentru construirea spitalului metropolitan.

Citeşte şi: Un nou spital în Capitală: „Sfântul Vasile cel Mare” va costa 300 milioane euro şi va fi gata în 2023

„Am propus o sumă record pentru spitale, 111 milioane de euro, dublă sau chiar triplă faţă de anii precedenţi. În stânga şi în dreapta mea sunt semnăturile, 50.000, ale bucureştenilor care consideră că este nevoie de un spital metropolitan, care să cuprindă secţiile foarte aglomerate ale spitalelor şi să se înfiinţeze sectii noi deficitare, de mari arşi, ATI. În paralel, vom demara construirea altor două spitale în vest şi est, pentru sectoarele 3,4 şi 5,6, cu câte 300 de paturi. (..) Dacă vom construi spitalul metropolitan nu înseamnă că pe celelalte le lăsăm de izbelişte. Toate intră în procese de consolidare, renovare, extindere, dotare cu aparatură de înaltă eficienţă. Pentru ca medicii noştri excelenţi şi asistentele foarte bine pregătite să nu fie nevoiţi să mai plece, vom achiziţiona 300 de unităţi locative prin ASSMB, măcar pe acest subiect al chiriei foarte mari să fie eliminat”, a declarat Gabriela Firea la şedinţa din 22 februarie, transmite Mediafax.

Anterior, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) refuzat transferul unui teren în proprietatea municipalităţii pentru construcţia Spitalului Metropolitan, după ce consilierii din opoziţie s-au opus, între Gabriela Firea şi Cristian Buşoi având schimburi dure de replici.

Ulterior, Gabriela Firea i-a lansat o provocare lui Cristian Buşoi: „Să fie de acord cu construirea în nord a spitalului, iar eu garantez că voi iniţia un alt proiect pentru construirea unui spital într-o altă zonă pe care domnia sa o propune”.