Liviu Dragnea: Gabi Firea este prima opţiune ca şi candidat pentru Primăria Capitalei VIDEO

Gabriela Firea a fost desemnată preşedinte interimar la PSD Bucureşti, în locul lui Robert Negoiţă, a decis Comitetul Executiv Naţional al partidului. Din această poziţie, Firea va fi promovată ca şi candidat PSD pentru Primăria Capitalei. Cristian Rizea a fost suspendat pentru 6 luni din partid, pentru scandalul cu Robert Negoiţă. Mihai Fifor a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD.

09 feb. 2016, 15:10
Liviu Dragnea: Gabi Firea este prima opţiune ca şi candidat pentru Primăria Capitalei VIDEO

Robert Negoiță s-a retras de la conducerea PSD București, în locul acestuia fiind numită președinte interimar Gabriela Firea, a anunțat, marți, liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

„Neplăcută starea care a existat în organizația PSD București, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze așa ceva, în condițiile în care PSD-ul are prima șansă la București, astăzi au fost luate niște decizii și de către CExN și de unii colegi. Dl. Robert Negoiță astăzi a decis să se retragă din funcția de președinte al organizației municipale București și a propus-o pe dna Gabriela Firea ca președinte interimar, pentru ca șansele acestei colege să crească, în condițiile în care Gabi Firea, pentru noi, este prima opțiune ca și candidat pentru Primăria Generală a Capitalei”, a detaliat Dragnea.

„Decizia finală în ceea privește candidatul la București va fi luată în perioada următoare. Repet, este prima opțiune (Gabriela Firea – n.r.), dar, după ce vom avea ultimul sondaj de opinie, atunci vom lua și decizia finală, oficială și va fi și o lansare în toată regula”, a mai afirmat președintele PSD.

Gabriela Firea: Voi face o echipă unită cu Robert Negoiță pentru cetățenii din București și Ilfov

Președintele interimar al PSD București, Gabriela Firea, a declarat, marți, că va face o echipă unită cu Robert Negoiță, ales la CExN al partidului în funcția de secretar regional pe București – Ilfov.

„Aș vrea să le mulțumesc colegilor mei din CExN pentru votul de astăzi, în special dlui președinte Liviu Dragnea pentru încredere. Dar aș vrea să fac o mențiune specială față de Robert Negoiță, președintele până acum al PSD București, care a anunțat în cadrul CExN propunerea ca eu să devin președinte interimar al PSD București. Îi mulțumesc pentru această încredere, îi garantez că împreună cu domnia sa (…) vom fi o echipă unită și vom face în așa fel încât tensiunile dintre unii colegi să dispară, să muncim împreună în folosul cetățenilor din București și din Ilfov. Sunt absolut convinsă că bucureștenii și ilfovenii au nevoie de oameni responsabili, de oameni care să le facă viața mai bună, să nu mai fie poluare atât de mare, să nu mai fie un trafic infernal și tot ce au nevoie acești cetățeni să fie rezolvat atât la sectoare, cât și la Primăria Municipiului București”, a afirmat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, la finalul reuniunii CExN al PSD.

Robert Negoiță, primar al sectorului 3, i-a urat la rândul său mult succes Gabrielei Firea în noua poziție pentru care acesta a propus-o. „O susțin cu toată convingerea și cu toată puterea mea. E o chestiune de principiu, și anume că cel care își asumă candidatura trebuie să și conducă. Este cea mai bună formulă, am avut mai multe discuții cu președintele partidului în care mi-am exprimat dorința de a nu candida la Primăria Generală, pentru că am prea multe proiecte la sectorul 3 pe care le-am realizat și care unele, multe dintre ele, încă trebuie finalizate. În consecință, tocmai că discutăm de principii, eu respect principiile, de aceea am făcut un pas lateral. O susțin pe doamna Firea și am credința că are șanse maxime să câștige Primăria Generală, mai ales că avem nevoie de o schimbare în București și avem nevoie să schimbăm acest oraș în bine. Așa cum ne place să mergem în Vest și vedem orașe frumoase, bine organizate, să vedem și aici în București. Și, mai ales, avem nevoie de o bună colaborare între primarul general și primarii de sector. Este esențială această colaborare. Sunt convins că astăzi s-a format o echipă puternică pentru campanie și în PSD, o echipă care va aduce câștig în primul rând bucureștenilor”, a spus Negoiță.

Cristian Rizea, suspendat din funcția de președinte al PSD al Sectorului 5

Preşedintele PSD a mai anunţat, marţi, excluderea din partid a lui Ilie Rafael şi suspendarea lui Cristian Rizea, preşedintele PSD Sector 5.

„Ilie Rafael a făcut o serie de afirmații care încalcă în mod flagrant codul de conduită, a fost exclus din partid. Atacuri împotriva unui coleg de partid nu sunt permise. Organizația PSD Sector 5 intenționase să organizeze un miting împotriva unui alt coleg, domnul Rizea a fost suspendat pe o perioadă de șase luni din funcția de președinte a organizației”, a declarat Liviu Dragnea. 

Mihai Fifor a fost ales președinte al Consiliului Național al PSD

Senatorul Mihai Fifor a fost ales marți în funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, prin vot deschis, cu unanimitate. După vot, Liviu Dragnea l-a prezentat pe Mihai Fifor ca pe un tânăr energie şi viziune.

„Eu cred că a fost o surpriză plăcută. Mihai Fifor este un om în care eu am foarte multă încredere. Un tânăr care este riguros, un tânăr care ştie ce vorbeşte, un tânăr care are foarte multă bună credinţă şi care are viziune, şi care eu cred că va face din Consiliul Naţional structura de care partidul are nevoie, pe care o aşteptă de mulţi ani”, a afirmat Dragnea.

„Cred că departamentele și oamenii care le-ar putea constitui trebuie să aducă un plus de valoare”, a declarat la rândul său Mihai Fifor.

Rovana Plumb – aleasă vicepreședinte al PSD

Rovana Plumb a fost desemnată marți în funcția de vicepreședinte al PSD, loc rămas vacant în urma demisiei lui Andrei Dolineaschi. „Un post de vicepreședinte, rămas vacant după demisia dlui Andrei Dolineaschi, la propunerea mea, a fost ocupat, în urma votului colegilor, de doamna Rovana Plumb. Le-am spus colegilor că e foarte răcită. Toți colegii au votat în unanimitate această propunere și cred că este un lucru bun. Rovana rămâne în continuare în echipa de conducere, este un om respectat, un bun ministru și o colegă care a și făcut foarte mult pentru partid„, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul Comitetului Executiv Național.