Gabriela Firea: Săgeţile lui Ponta sunt uşor infantile şi nu mă cobor la limbajul lui

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, la Parlament, că se ocupă de problemele din Bucureşti, dar nu pentru că îi cere secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, care îi aruncă săgeţi „uşor infantile”, motiv pentru care nu vrea să se coboare la limbajul şi la atitudinea „total nepotrivite” ale social-democratului, ea fiind crescută „altfel”.

18 iun. 2017, 15:33
Gabriela Firea: Săgeţile lui Ponta sunt uşor infantile şi nu mă cobor la limbajul lui

„Îi mulţumesc domnului Ponta pentru atenţie. În primul rând constat faptul că încalcă legislaţia în vigoare, chiar dacă are 30 de zile să opteze între a rămâne deputat sau cel mai înalt funcţionar public din România, şi anume SGG. În această perioadă se supune ambelor legislaţii, atât cea privind aleşii, demnitarii, deputaţii şi statutul funcţionarilor publici care, prin legislaţie, nu au dreptul să facă declaraţii politice pentru că acest fapt contravine legii în vigoare”, a afirmat Gabriela Firea.

Ea a ţinut să precizeze că se ocupă de problemele din Bucureşti, dar nu pentru că îi cere Victor Ponta.

„Este păcat că între doi foşti colegi – eu deja pot să spun foşti colegi – apar astfel de episoade. Am avut o relaţie foarte bună, mi-aş dori, nu ştiu, în continuare să depăşească acest moment foarte greu. Eu nu i-am dat lecţii niciodată, deşi poate eram în situaţia să îi dau. Mă ocup, nu pentru că îmi spune domnul Ponta, ci pentru că trebuie, mă ocup zi de zi de problemele din Capitală. Săptămâna viitoare voi avea şi un raport la un an de zile”, a completat primarul Capitalei.

Gabriela Firea: Secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică. Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu

Gabriela Firea a susţinut că „săgeţile” lui Victor Ponta sunt „uşor infantile” şi nu vrea să se coboare la limbajul şi atitudinea acestuia.

„Aceste săgeţi cred că sunt uşor infantile şi, pânã la urmă, primarul Capitalei este şi om politic, prin lege are voie să facă politică, nu este o incompatibilitate între a fi vicepreşedinte al unei formaţiuni politice şi primar general. Eu nu sunt funcţionar public aşa cum se pretinde domnul Ponta, pentru că dumnealui este acum, aşa a semnat domnul Grindeanu, secretar general al Guvernului. Nu aş vrea să mă cobor la limbajul şi la atitudinea total nepotrivită a domnului Ponta. Eu am o educaţie, am fost crescută altfel şi, chiar dacă port un dialog în contradictoriu, prefer să fie lipsit de veninul cu care ne-am obişnuit în aceste zile”, a conchis Gabriela Firea.

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, i-a recomandat sâmbătă, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să ia o pauză de la propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţă de bucureşteni conform fişei postului, în contextul în care în această seară a fost cod galben de ploi puternice şi descărcări electrice în Capitală şi în mai multe judeţe. „Îi fac recomandarea legală Doamnei Primar General Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţă de cetăţenii Bucureştiului conform fişei postului! Mulţumesc pentru colaborare!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Victor Ponta: Îi recomand Gabrielei Firea să ia o pauză din propaganda politică şi să-şi facă datoria conform fişei postului