Gabriela Firea: „Sunt la ghilotina lui Dragnea, asta e. Este hilar unde s-a ajuns în PSD”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că îşi aşteaptă sentinţa la Comitetul Executiv, însă spune că nu vor exista surprize. Firea este convinsă că Liviu Dragnea va convoca şedinţa doar în momentul în care se asigură că va avea voturile prin care să fie îndepărtată din funcţiile politice pe care le deţine. ”Asta este, se trăieşte şi fără funcţii politice”, a spus Firea.

16 nov. 2018, 10:43
Gabriela Firea: „Sunt la ghilotina lui Dragnea, asta e. Este hilar unde s-a ajuns în PSD”

Gabriela Firea continuă războiul cu Liviu Dragnea. Primarul Capitalei a declarat, vineri, că PSD este ”într-o situaţia critică”, mai mulţi parlamentari protestând faţă de modul în care este condusă formaţiunea. Firea a făcut referire la faptul că toţi foştii preşedinţi ai PSD ”au făcut în aşa fel încât să încapă lângă ei şi alte voci”, fiind ”o premieră absolută când sunt decapitaţi toţi oamenii care spun altceva”.

„Cel puțin de pe 2 septembrie, de la CEx-ul de la Neptun, în care am avut un alt punct de vedere decât domnia sa, deci de două luni și jumătate, dl Dragnea are o singură preocupare: cum să o înlăture pe Gabriela Firea. (…) Deja doi lideri de organizații au fost decapitați, dl Neacșu și dl Țuțuianu. Acum voi fi eu la ghilotina dlui Dragnea, dar asta este. Se trăiește și fără funcții politice. Eu am venit în PSD ca simplu membru. N-am cerut nicio funcție niciodată. Ceea ce am obținut a fost prin multă muncă. (…) Nu știu de unde are atât de mult timp (Liviu Dragnea – nr). Cred că 70% din timpul său îl alocă Gabrielei Firea. Am devenit foarte importantă pentru domnia sa. Aș vrea să mă transform peste noapte într-un proiect necesar românilor, ca să se ocupe de proiect și nu de mine”, a spus Gabriela Firea.

Cât despre episodul din septembrie, când Daniel Florea a cerut excluderea sa din partid, iar Liviu Dragnea s-a opus, Gabriela Firea a afirmat: „A vrut să-și arate generozitatea politică la acel moment sau nu era convins că va obține votul categoric în CEx. Acum sunt convinsă că nu va convoca CEx-ul decât atunci când va avea cu siguranță voturile necesare îndepărtării Gabrielei Firea. Este chiar hilar unde a ajuns PSD, să nu mai suporte actualul președinte nicio replică, niciun cuvânt, niciun proiect al unui coleg. Este un caz unic în PSD”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că Liviu Dragnea ar fi trebuit să mențină un echilibru în partid și să discute cu ea.

”În primul rând, trebuie să mențină un echilibru în partid, așa am văzut la alți președinți de partid. Și ar fi trebuit să mă invite să discutăm. S-au rupt toate discuțiile de pe 2 septembrie. A început să mă amenințe pe mine și pe familia mea. Acesta a fost punctul de vedere al dumnealui. Asta a fost, Gabriela Firea nu mai vorbea la unison cu domnul Dragnea. Unii colegi îmi reproșau că sunt prea devotată, dar așa simțeam la acel moment.”, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei Gabriela Firea a reacționat după ce doi deputaţi de Ilfov şi-au anunţat, în urmă cu câteva zile, demisiile din PSD şi din grupul parlamentar ale partidului.

Întrebată dacă demisionarii din PSD, doi deputați și un senator, s-au consultat cu ea înainte de decizie, Firea a răspuns: „Nu s-au consultat cu mine, dar mi-au transmis și mie ceea ce au comunicat public, faptul că nu se facă statutar, și au vrut să tragă semnalul de alarmă despre modul nestatutar în care sunt dezapreciată, faptul că domnul Dragnea cheamă primari, parlamentari, și le propune funcțiile mele, eu nefiind îndepărtată din funcții. Domnul Dragnea are o preocupare cum s-o înlăture pe Firea. Acest lucru, înțeleg, că l-au comunicat public și parlamentarii care și-au dat demisia. Ar trebui să ne punem întrebarea de ce au ajuns aici. Toți președinții de partid au lăsat ca și alți să aibă voci. Toți care sunt în dezacord cu Dragnea sunt decapitați”, a mai spus Gabriela Firea. 

Corina-Alexandra Bogaciu şi Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputaţi de Ilfov, şi-au anunţat, în urmă cu câteva zile, demisiile din PSD şi din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca aleşi neafiliaţi. Alături de ei a demisionat din partid şi senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu.

Liviu Dragnea, ironic: „Doamne fereşte, cum să piardă partidul un asemenea om? Eu nu susţin aşa ceva”

Întrebat despre afirmaţiile primarului general, Gabriela Firea, potrivit cărora nu are „bărbăţia politică” să recunoască discuţiile pe care le-a avut cu primarii de sectoare despre desfiinţarea Capitalei, Dragnea a răspuns: „Discutăm în CEx”. Întrebat dacă se impune excluderea Gabrielei Firea, liderul PSD a dat un răspuns ironic.

„Doamne fereşte, cum să piardă partidul un asemenea om? Eu nu susţin aşa ceva (…) Iar în legătură cu bărbăţia, să stea liniştită, am suficientă bărbăţie”, a afirmat Dragnea.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, luni seara, că se aştepta la ”mai multă bărbăţie, în special bărbăţie politică” din partea lui Liviu Dragnea, respectiv acesta să recunoască faptul că a avut o întâlnire cu primari de sectoare despre reorganizarea administrativă a Capitalei. Firea îl acuză pe liderul PSD de ”abuz de putere” şi spune că, pentru decizii atât de importante, este necesar ca bucureştenii să fie chemaţi la referendum.

”Mă aşteptam la mai multă bărbăţie, la mai multă bărbăţie politică în special şi să recunoască domnul Dragnea că a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, la care nu a fost invitat primarul general ales de bucureşteni, în care s-a discutat soarta bucureştenilor”, a afirmat Firea.