Gabriela Firea: „Suntem sabotaţi de eşaloanele 2 şi 3 din ministere”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că Centura Capitalei, Metroul şi Aeroportul Băneasa ar trebui să fie administrate de PMB.

16 mai 2017, 19:09
Gabriela Firea: „Suntem sabotaţi de eşaloanele 2 şi 3 din ministere”

„Consider că am o relaţie foarte bună cu prim-ministrul şi o colaborare extraordinară cu miniştrii Cabinetului, dar Primăria Generală a Capitalei şi eu, personal, suntem boicotaţi de eşaloanele doi şi trei din ministere. Pentru că aceşti funcţionari, care sunt aceiaşi de ani de zile şi, cum spun ei, ‘am văzut noi mulţi miniştri, ei vin şi pleacă, noi rămânem, facem legea, ei fac ce vor’, au propriile interese, propriile grupuri şi entităţi cărora le răspund la comenzi, propriul ritm’, a precizat Firea.

Ea a adăugat că problema traficului rutier din Capitală nu poate fi rezolvată dacă nu are pârghiile necesare. ‘Eu simt un boicot din partea eşaloanelor doi, trei, din partea ministerelor, pentru că sunt oameni care nu au înţeles că România este într-o altă eră, că avem un alt nivel de dezvoltare, să finalizăm mai repede aceste obiective de investiţii şi cel mai interesat este cel care răspunde de traficul din Capitală – Primăria Capitalei. Şi dacă răspunde Primăria Capitalei – că eu nu am văzut să fie certat vreun ministru pentru aglomeraţia din Capitală -, dă-i pârghiile Primăriei să rezolve problema traficului, să finalizeze Centura Capitalei, să poată să aibă dezvoltare la Metrou, să aibă Aeroportul Băneasa, să aibă acest tip de răspundere, pentru că altfel nu pot să-i ceri dacă nu ai pârghii’, a punctat Firea.

Edilul şef a precizat că dacă nu se vor transfera la Capitală aceste servicii, va monitoriza împreună cu ministrul Transporturilor activitatea pe şantiere. ‘Dacă nu se vor transfera la Primăria Capitalei, am înţeles mesajul, eu îmi văd de activitatea mea la Primăria Capitalei şi de proiectele pe care le am în derulare şi, cum am spus, cu domnul ministru vom monitoriza împreună activitatea pe şantiere şi la Metrou”, a mai susţinut Firea.