Gabriela Firea susţine diferenţierea alocaţiei pentru copii în funcţie de situaţia financiară a familiei

Senatorul PSD Gabriela Firea susține că este necesară o reașezare a sistemului de acordare a ajutoarelor sociale, care ar trebui să pornească de la modificarea Constituției, în sensul introducerii posibilității de a diferenția alocația pentru copii în funcție de situația financiară a fiecărei familii.

07 mart. 2014, 10:22
Gabriela Firea susţine diferenţierea alocaţiei pentru copii în funcţie de situaţia financiară a familiei

„Am promis, iar programul de guvernare al USL stă mărturie, că vom reforma sistemul ajutoarelor sociale, iar alocația pentru creșterea copilului să fie pusă pe baze noi, astfel încât miliardele de lei alocate în fiecare an să fie cheltuite cu folos, să aducă un sprijin real mamelor care nu se pot descurca altfel. (…) Semnalele din economie sunt pozitive, deci premisele reluării acestei discuții sunt favorabile. Din păcate, însă, lucrurile nu pot fi rezolvate printr-o simplă indexare sau majorare a alocației, în limita suportabilității bugetului. E nevoie de o reașezare din temelii a sistemului, care trebuie să pornească de la o modificare a Constituției în sensul introducerii posibilității de a diferenția această alocație în funcție de situația fiecărei familii”, a declarat Gabriela Firea, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Citeşte şi SCHIMBĂRI MAJORE în privinţa PENSIILOR: Apar conturi individuale de economisire şi un nou pilon de pensii

Ea face apel la susținerea în continuare a revizuirii Constituției.

„Aici este cel mai mare pericol generat de destrămarea Uniunii Social Liberale, împotmolirea procesului de revizuire a Constituției. De aceea, fac un apel la toți colegii mei din USL, îi consider încă așa pe toți, să lase la o parte ceea ce ne dezbină în aceste momente și să pună cu toții umărul la acest proiect major pentru țară. Prin care vom arăta inclusiv că ne pasă de toate mamele din România și că am făcut ceva pentru a le aduce în vieți primăvara!”, a precizat Firea.

Citeşte şi Victor Ponta refuză propunerea lui Băsescu: Nu schimb programul de guvernare!