Gabriela Firea: Unităţile medicale din Bucureşti şi Ilfov sunt suprasolicitate. Spitalul metropolitan este necesar

Primăria Capitalei și autoritățile din județul Ilfov vor finanța construirea unui spital metropolitan cu 2.000 de paturi, care va costa 300 de milioane de euro, pentru că în această regiune unitățile medicale sunt suprasolicitate, a declarat, marți, edilul Gabriela Firea.

09 mai 2017, 17:20
Gabriela Firea: Unităţile medicale din Bucureşti şi Ilfov sunt suprasolicitate. Spitalul metropolitan este necesar

„Primăria Capitalei dorește să preia în administrare Centura Capitalei, să o finanțeze, să o finalizeze. De asemenea, (…) ca și proiecte, municipiul București împreună cu județul Ilfov intenționăm, și am inclus deja primele sume în bugetul actual, construirea unui spital metropolitan, care să deservească pacienții din municipiul București și din județul Ilfov, care să conțină circa 2.000 de paturi și care va costa circa 300 de milioane de euro”, a spus Firea cu ocazia depunerii jurământului de către noul prefect al Capitalei, Adrian Petcu, și cel al județului Ilfov, Marius Cristian Ghincea.

Firea a precizat că acest spital este foarte necesar, deoarece în județul Ilfov există un singur spital, care este subdimensionat.

„Acest spital este foarte necesar, deoarece pentru pacienții din Ilfov există un singur spital, care are un număr mic de paturi și întotdeauna este sufocat și foarte aglomerat, iar la Primăria Capitalei sunt în administrare 19 spitale, care de asemenea au secții suprasolicitate și foarte încărcate. Am făcut această evaluare cu cei mai buni specialiști în domeniu și avem mare nevoie de un spital metropolitan. (…) Cu forțe proprii, pentru a rezolva o necesitate stringentă, vom construi un spital metropolitan pentru metropolă”, a subliniat Firea.

Ea a menționat că este o alegere bună ca noii prefecți de București și Ilfov să depună jurământul împreună, pentru că ei vor colabora pe foarte multe proiecte aflate în derulare la nivelul Primăriei Capitalei.

Noul prefect al Capitalei, Adrian Petcu, și cel al județului Ilfov, Marius Cristian Ghincea, au depus, marți, jurământul de învestire în funcție la sediul Ministerului Afacerilor Interne în prezența ministrului Carmen Dan și a primarului Gabriela Firea.

Citeşte şi Firea a cerut ca administrarea Şoselei de Centură să treacă la Primăria Capitalei: Guvernul a răspuns că s-ar putea pierde fonduri