Gabriela Firea: „Va fi un linşaj politic. Se vrea excluderea mea din PSD”

Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a ajuns la Parlament, unde va începe CEx. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat că miza de astăzi este excluderea sa din partid și este de părere că Liviu Dragnea va încerca și îndepărtarea a doi miniștri incomozi, Paul Stănescu și Tudorel Toader.

21 sept. 2018, 09:17
Gabriela Firea: „Va fi un linşaj politic. Se vrea excluderea mea din PSD”

Gabriela Firea a subliniat că nu-și va da demisia din PSD și că nu dorește înscrierea în alt partid.”Am ajuns la execuţii publice, la linşaj, pentru că avem curajul să vedem altfel lucrurile şi să şi argumentăm. (…) Nu demisionăm, nu vrem să constituim altă formaţiune, nu mergem la alt partid”, a mai declarat Firea.

”Eu am o curiozitate, nu vă este teamă să vorbiţi cu noi? Am văzut că se spune despre noi că vrem să dăm o lovitură, să preluăm puterea după o baie de sânge. Eu cred că suntem persoane paşnice. Bine, eu am de la copiii mei nişte pistoale de jucărie, le putem aduce pe acestea”, le-a spus Firea jurnaliştilor.
 
Ea a adăugat că este vorba despre ţară şi nu îşi permit să bagatelizeze problemele românilor.
 
”Cred că miza de astăzi este excluderea mea, pentru că am avut curajul să spun faptul că domnul Dragnea nu-şi mai respectă angajamentele. De asemenea, o miză foarte importantă este – anticipez, să dea Domnul să nu fie aşa – să fie daţi afară din Guvern doi miniştri foarte importanţi, care au început să-l incomodeze pe domnul Dragnea, domnul viceprim-ministru Paul Stănescu şi un alt ministru care îl deranjează din ce în ce mai mult, îl irită chiar, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Asta am ajuns, la execuţii politice, la execuţii publice, la linşaj. Suntem oameni de echipă, oameni de partid, noi nu ne vom da demisia, nu vrem să constituim o altă formaţiune politică, nu vrem să mergem într-un alt partid politic, suntem social-democraţi şi întotdeauna vom milita pentru unitatea echipei. Angajamentul nostru ca oameni politici este în primul rând faţă de ţară, faţă de cetăţeni şi apoi faţă de echipă şi mult mai apoi faţă de un singur om. Eu nu cred că am greşit cu ceva faţă de ţară, faţă de oraş, faţă de echipa PSD”, a mai declarat Gabriela Firea.

Şi Paul Stănescu a subliniat că ”nimeni nu pleacă din partid”.

Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Marian Neacşu, Nicolae Bădălău şi Marcel Ciolacu au venit împreună la şedinţa CEx.