Gafă de proporţii la Tribunalul Argeş. Dan Stănescu apare cu titulatura de „rege” în procesul cu fraţii Cioabă

Dan Stănescu, autoproclamat regele intenaţional al ţiganilor creştini-ortodocsi, a fost recunoscut de instanţă. Pe portalul tribunalului, Dan Stănescu apare cu titulatura de “rege”, în timp ce fraţii Cioabă, cei cărora le contestă titlul, apar cu numele din buletin.

18 oct. 2013, 11:32
Gafă de proporţii la Tribunalul Argeş. Dan Stănescu apare cu titulatura de „rege” în procesul cu fraţii Cioabă

Lupta pe coroana regelui romilor a ajuns şi în instanţă, informează România TV. Dan Stănescu a deschis un proces la Tribunalul Argeş prin care cere magistraţilor să le interzică fraţilor Cioabă să mai folosească titlurile de regi ai ţiganilor, pentru că nu au respectat tradiţiile etniei.

Grefierul care a înregistrat dosarul i-a trecut însă lui Stănescu toată titulatura din acţiunea depusă la Tribunalul Argeş.

În mod normal, trebuia să îi treacă numele din buletin, aşa cum a procedat în cazul regilor Cioabă. Aşa a ajuns Dan Stănescu să fie numit rege al romilor pe pagina de internet a unei instituţii a statului, mai exact pe portalul instanţelor de judecată.

Dan Stănescu a devenit regele internaţional al romilor creştini în 2007, după moartea tatălui său.

„Ceea ce tatăl al meu a început, eu vreau să termin. Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, spunea atunci Dan Stănescu.

Fraţii Cioabă au preluat şi ei titulatura de regi anul acesta, când Florin Cioabă a murit. Din cauza neînţelegerilor dintre cei doi, dar şi a modului în care a fost făcută încoronarea, Dan Stănescu i-a contestat pe cei doi regi în instanţă. Procesul a fost pierdut chiar la tribunalul care l-a numit rege al romilor creştini.