GAFĂ DNA. Procurorii au trimis la Senat un dosar care nu avea legătură cu Darius Vâlcov

Comisia Juridică a Senatului decide, marţi, dacă dă aviz favorabil cererii DNA de reţinere şi arestare a senatorului PSD, Darius Vâlcov. Senatorii jurişti au constatat că unul dintre volumele dosarului lui Vâlcov a fost trimis din greşeală de procurorii DNA, acesta neavând nicio legătură cu cazul în care fostul ministru de Finanţe este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită, informează România TV.

24 mart. 2015, 09:59
GAFĂ DNA. Procurorii au trimis la Senat un dosar care nu avea legătură cu Darius Vâlcov

În vederea avizului pe care Comisia juridică senatorială trebuie să-l dea privind cererea de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, DNA a trimis la Parlament volumele cu dosarul fostului ministru. La comisie au ajuns opt volume, numerotate de la 1 la 7 şi apoi direct 9.

La o examinare mai atentă a volumului 9, s-a descoperit că acesta nu avea nicio legătură cu dosarul lui Darius Vâlcov, referindu-se la despăgubirile ilegale date de către ANRP.

În consecinţă, membrii Comisiei juridice au decis să sigileze volumul 9 care nu are legătură cu cauza asupra căreia trebuie să se pronunţe şi să-l remită DNA.

„Este vorba despre un volum, un dosar care nu are legătură cu speţa pe care o discutăm azi. Probabil că în mod eronat, din cauza volumului mare de dosare pe care îl au cei de la Parchet, l-au transmis. Nu are legătură cu dosarul cauzei, l-am resigilat şi îi vom informa pe cei de la Parchet să vină să îl ridice„, a declarat Cătălin Boboc.

Senatorii din Comisia juridică au început, marţi, lucrul pe dosarul care îl vizează pe Darius Vâlcov şi care, potrivit lui Cătălin Boboc, însumează şapte volume şi aproximativ 2700 de pagini.

Boboc a spus că fostul ministru Darius Vâlcov a fost invitat încă de luni la lucrările comisiei juridice şi şi-a confirmat prezenţa, adăugând că acesta este motivul pentru care cei din comisie au deschis dosarele încă de luni seara, pentru a prelungi termenul, în condiţiile în care vorbim de un calendar strâns al dezbaterilor, pe acest dosar.

„Astăzi, la ora 13.00, sper să ieşim cu raportul, să îl depunem, pentru ca mâine ( miercuri. nr) să fie pus pe ordinea de zi a plenului Senatului, în termenul legal”, a mai afirmat Cătălin Boboc.

El a menţionat că, din ceea ce a discutat cu colegii din comisie, „toată lumea consideră că este oportun să finalizeze raportul marţi”.

Şedinţa Comisiei juridice începe la ora 13.00, iar Darius Vâlcov va putea veni însoţit de către un avocat pentru a-şi pleda cauza în faţa comisiei. După şedinţă, se va trece la vot, iar pe baza acestuia se va face un raport de respingere sau admitere, după caz, a solicitării DNA de reţinere şi arestare a lui Vâlcov pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

În Comisia juridică, puterea are cinci reprezentanţi, PNL tot cinci, iar UDMR unul.

Cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, acuzat de trafic de influență, a ajuns vineri la Senat.

Citeşte şi: Cine va fi noul ministru de Finanţe. Întâlnire PONTA-IOHANNIS, la Cotroceni

Dacă senatorii vor da un vot pozitiv, Darius Vâlcov va putea fi reţinut şi, ulterior, în baza unei decizii a instanţei supreme, arestat. Dacă nu, acesta va fi cercetat în libertate.

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a transmis joi ministrului Justiției cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Darius Vâlcov, acuzat de trafic de influență.

DNA cere arestarea lui DARIUS VÂLCOV, ministru demisionar al Finanţelor şi senator PSD, acuzat de procurori că a luat mită în valoare de circa 2.000.000 euro pe vremea când era primar al oraşului Slatina, pentru acordarea de contracte ale municipalităţii unor firme.

Citeşte şi: DNA cere ARESTAREA lui DARIUS VÂLCOV. Ministrul, acuzat că a primit mită 2 milioane de euro

Potrivit referatului procurorilor, Darius Vâlcov s-ar fi întâlnit cu apropiați ai săi într-un cimitir din București şi ar fi primit şpaga în pungi de plastic, în tranșe cuprinse între 400.000 și 1.000.000 de lei.