GAFĂ INCREDIBILĂ. Au uitat să instaleze un lucru ESENŢIAL într-o clădire cu 47 de etaje

O clădire-turn de 47 de etaje a fost ridicată în oraşul spaniol Benidorm, proiectată pentru a fi simbol al speranţei şi prosperităţii şi pentru a semnala restului lumii că oraşul a scăpat de criza financiară. Din păcate, constructorii au uitat să instaleze şi liftul în această clădire înaltă.

09 aug. 2013, 11:27
GAFĂ INCREDIBILĂ. Au uitat să instaleze un lucru ESENŢIAL într-o clădire cu 47 de etaje

Întregul proces de construcţie a uneia dintre cele mai înalte clădiri din oraş a fost asociat unei serii de probleme. În plus la dificultăţile financiare, în 2011, un incident neplăcut s-a produs pe şantier, când căderea unui dispozitiv de ridicare a materialelor a rănit 13 muncitori, scrie Agerpres care citează Gizmodo.

Iniţial, aceasta a fost concepută ca o simplă clădire cu 20 de etaje, dar dezvoltatorul a plusat şi acum clădirea se mândreşte cu 47 de etaje (269 de apartamente), dar care nu are încă ascensor.

Dacă la început, construcţia clădirii urma să fie încheiată în 2009, în prezent, blocul-turn este construit în proporţie de 95%.

Dar cel mai important aspect, proiectul clădirii de 20 etaje includea în caietul de sarcini şi un lift destul de mare corespunzător dimensiunii construcţiei. Atunci, însă, când a fost modificat proiectul, nimeni nu s-a gândit că se impune şi restructurarea sistemului de lifturi în conformitate cu noile condiţii. În mod natural, o clădire de 47 de etaje necesită mai mult spaţiu pentru ascensoare şi tehnica auto. Din păcate, nu mai există spaţiu pentru toate acestea.

La scurt timp după ce lucrările de construcţie au intrat în linie dreaptă, arhitecţii care au lucrat de la începutul acestui proiect au demisionat. Acum rămâne neclar modul în care dezvoltatorii vor rezolva problema liftului.

Citeşte şi Mesajul din LIFT care a făcut oamenii să meargă pe SCĂRI. Cele mai hilare scrieri din ASCENSOARE