GALA BUTE. Elena Udrea îl apără pe Traian Băsescu: „Este O MÂRŞĂVIE”

Elena Udrea scrie, pe Facebook, că nu există nicio legătură între Dosarul Gala Bute şi fostul preşedinte Traian Băsescu. "Construirea unei relaţii cauzale reprezintă o mârşăvie", atacă fostul ministru. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2015, 08:59
GALA BUTE. Elena Udrea îl apără pe Traian Băsescu: „Este O MÂRŞĂVIE”

După ce au existat voci care au susţinut posibilitatea chemării lui Traian Băsescu ca martor în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea a reacţionat pe Facebook în termeni duri.

„Ca să le fie clar tuturor: nu există nicio legătură între dosarul în care este arestată Elena Udrea şi Preşedintele Traian Băsescu. Construirea unei relaţii cauzale reprezintă o mârşăvie. Udrea apreciază încrederea pe care fostul şef al statului o are cu privire la faptul că va reuşi să îşi dovedească nevinovăţia”, este mesajul postat pe Facebook de către echipa de comunicare a Elenei Udrea. 

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU: Dacă voi fi chemat ca MARTOR în Gala Bute, voi pleda în favoarea Guvernului

TRAIAN BĂSESCU a declarat că, în cazul în care va fi chemat ca martor în Dosarul Gala Bute, el va pleda în favoarea Guvernului care a aprobat organizarea galei. Fostul preşedinte a arătat că el nu are nicio legătură cu decizia din Guvern, el participând doar la începutul şedinţei, înainte să se intre pe ordinea de zi. 

Senatorul PSD, Daniel Savu, a declarat că el crede că următorul martor propus, în Dosarul Gala Bute, va fi Traian Băsescu, pentru a spune cum a fost luată decizia organizării galei Bute în Guvern.

„Poate să-l cheme martor. A fost la şedinţa de Guvern. El decât a supervizat. Da, pregăteşte terenul să-l propună martor. Şi când îl aduce martor ajunge unde a vrut: ŞAH!”, a precizat Savu.

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, spune însă că nu vede motivul pentru care Băsescu să fie chemat ca martor. 

„Prezenţa sefului de stat atunci în Guvern, cel puţin la începutul disucţiilor, este de notorietate. Aşa trebuie să chemăm toţi miniştrii din Guvern. Ori aici procurorii intră într-o zonă minată pentru ei.  (….)  Nu are nicio relevanţă prezenţa lui Traian Băsescu ca martor în dosarul Gala Bute”, a explicat Striblea.