Galaxy Fold, primul telefon pliabil de la Samsung, scos la vânzare în septembrie

Galaxy Fold, primul telefon pliabil al companiei Samsung Electronics, va fi pus în vânzare începând din septembrie, după ce i s-au adus o serie de îmbunătăţiri, a anunţat grupul sud-coreean.

25 iul. 2019, 18:06
Galaxy Fold, primul telefon pliabil de la Samsung, scos la vânzare în septembrie

Telefonul va fi pus în vânzare doar pe anumite pieţe, după ce lansarea acestuia, programată pentru 26 aprilie, în SUA, a fost amânată, scrie News.ro.

Această amânare a costat compania sud-coreeană venituri importante provenite din vânzări, care ar fi contribuit la un rezultat financiar mai bun în acest an, scrie sursa citată.

La începutul lunii iulie, Samsung Electronics a anunţat că profitul său operaţional a scăzut cu 56% în trimestrul al doilea, la 5,6 miliarde de dolari, din cauza impactului avut de războiul comercial dintre Statele Unite şi China asupra pieţelor cipurilor şi smartphone-urilor, cu toate că un câştig excepţional a făcut ca rezultatul să depăşească aşteptările analiştilor.

Veniturile ar fi scăzut cu 4,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 56.000 de miliarde de woni.

Joi, Samsung a anunţat, într-un comunicat, că a adus îmbunătăţiri telefonului care costă aproape 2000 de dolari şi că a efectuat deja testele finale.

Îmbunătăţirile vizează întărirea ecranului pliabil, care s-a dovedit a fi principala problemă, înainte de lansarea programată anul acesta.

În loc să primească laude înainte de lansare, grupul sud-coreean a fost asaltat de jurnaliştii din domeniul tehnologiei care au raportat fisuri, umflături sau pâlpâiri ale ecranelor, probleme care au readus în atenţie cazul de acum trei ani al telefonului Galaxy Note 7 care se aprindea sau exploda, obligând compania să îl retragă de pe piaţă.

Samsung a lăudat modelul pliabil de telefon ca fiind viitorul în industriei dispozitivelor mobile, care a beneficiat de puţine surprize de la lansarea iPhone de către Apple, în 2007.