Galaxy Note Fan Edition, smartphone-ul construit din piesele lui Note 7, lansat oficial de Samsung

Samsung a lansat oficial smartphone-ul care foloseşte, în cea mai mare parte, componentele rămase de la Note 7, device-ul retras de pe piaţă din cauza exploziei bateriei.

03 iul. 2017, 06:32
Galaxy Note Fan Edition, smartphone-ul construit din piesele lui Note 7, lansat oficial de Samsung

Noul smartphone se numeşte Galaxy Note Fan Edition, iar Samsung nu face niciun secret din faptul că este “Note 7 reîncarnat”. Singura componentă care diferă este bateria – Samsung a ales o baterie mai mică, de 3.200 de mAh, faţă de cea de 3.500 mAh de pe Note 7.

Această baterie a fost supusă unui nou proces de testare pe care cei de la Samsung l-au pus la punct după retragerea lui Note 7, în încercarea de a nu mai repeta acea poveste.

O altă diferenţă faţă de Note 7 este software-ul. Galaxy Note Fan Edition foloseşte noua versiune software şi noile aplicaţii pe care Samsung le-a configurat pentru Galaxy S8, inclusiv asistentul digital Bixby.

În rest, noul Galaxy Note Fan Edition este identic din toate punctele de vedere cu Note 7. Componentele, construcţia, designul – sunt aceleaşi.

Samsung reuşeşte să atingă două obiective cu noul smartphone. Pe de o parte, va recupera din pierderile pricinuite de retragerea de pe piaţă a lui Note 7. Pe de altă parte, reuşeşte să recupereze şi să refolosească o serie întreagă de componente şi materiale care ar fi reprezentat o mare problemă ecologică.