Gata, e oficial. Copiii vor avea CIP-uri sub piele. Se adevereşte previziunea care anunţă SFÂRŞITUL LUMII

Dacă pentru majoritatea, apropierea tehnologiei e suficientă dacă avem telefonul în buzunar și în mână, pentru alții e necesar să ajungă tocmai sub piele.

30 oct. 2018, 09:13
Gata, e oficial. Copiii vor avea CIP-uri sub piele. Se adevereşte previziunea care anunţă SFÂRŞITUL LUMII

Poate că n-ai face așa ceva, dar alte mii de oameni sunt dispuși să își implanteze un microcip sub piele, în mână, scrie a1.ro. N-o fac degeaba, ci pentru a fi mai eficienți de-a lungul zilei: pot să își descuie casele, să intre în birouri și nu numai, doar cu ajutorul mâinii și nu pentru a împinge ușa.

Citeşte şi INSULA IUBIRII. Cea mai fierbinte probă din cadrul showului. Momentul intim primeşte note în toată lumea VIDEO

Suedezii s-au gândit că ar fi o idee bună să își implanteze astfel de cipuri în mână, pentru a deveni mai eficienți. Cipurile pot chiar să stocheze detalii pentru contacte, profiluri de social media, tichete electronice pentru evenimente sau chiar bilete pentru tren.

Cipurile au mărimea unui bob de orez și sunt introduse în pielea din vârful degetului mare, cu ajutorul unei seringi. Procedura costă aproximativ 180 de dolari, iar suedezii se înghesuie să își implanteze astfel de cipuri. Mai bine de 4.000 s-au supus procedurii, iar compania Biohax International, principalul furnizor de astfel de microcipuri, se străduiește să facă față comenzilor.

Cipurile sunt dificil de hack-uit, mai ales pentru că nu sunt ușor accesibile, ca un telefon sau un laptop, dar și pentru că sunt dispozitive pasive. Există, însă, diverse rețineri, mai ales cu privire la modul în care cipurile ar putea fi folosite pentru a distribui informații despre starea de sănătate și funcțiile corpului. În viitor, mai multe informații de acest fel ar putea fi stocate în microcip, astfel că va fi nevoie de securitate sporită.