Gazonul din centrul Sebeşului, care a costat cam cât cel de pe Naţional Arena, s-a uscat după două luni

Gazonul montat în centrul oraşului Sebeş, judeţul Alba, a costat aproape cât cel de pe Stadionul Naţional, şi s-a uscat, în mai multe locuri, după doar două luni.

RomaniaTV.net
01 oct. 2017, 14:29
Gazonul din centrul Sebeşului, care a costat cam cât cel de pe Naţional Arena, s-a uscat după două luni

Un metru pătrat de rulou de gazon montat în centrul municipiului Sebeş a costat 6,8 euro, puţin mai ieftin decât un metru pătrat de pe Naţional Arena, care a fost 8,4 euro. Gazonul din Sebeş s-a uscat, însă, la două luni după ce a fost pus, stârnind multe controverse în mediul online, însă Primăria oraşului a anunţat că a fost înlocuit pe cheltuiala firmei de la care s-a achiziţionat, fiind în garanţie.

„De la începutul anului, în Sebeş s-au îmbrăcat cu rulouri de gazon natural 9.564,8 metri pătraţi, iar preţul pentru un metru pătrat a fost 31,4 lei, care a inclus decopertarea suprafeţelor, nivelarea terenului, umplerea cu pământ, montarea, administrarea de îngrăşământ chimic şi transport”, se arata într-un răspuns emis de Primăria Sebeş, la solicitarea corespondentului MEDIAFAX.

Rulourile de gazon din centrul oraşului au costat peste 300.000 de euro, iar oamenii spun că aceşti bani ar fi putut fi alocaţi pentru investiţii mai importante pentru comunitate.

”Gazonul a fost scump şi de slabă calitate. Mai bine să se facă investiţii în spitalul Municipal Sebeş, pentru a avea şi noi unde să ne tratăm”, a spus un cetăţean.

Gazonul de pe Stadionul Naţional Arena, ce are o suprafaţă de 7.140 de metri pătraţi, a costat 60.000 de euro, fiind schimbat în vară.

Gazonul din Sebeş care s-a uscat, a fost înlocuit pe cheltuiala firmei de la care s-a achiziţionat, fiind în garanţie, a transmis primăria.

„În ceea ce priveşte motivul uscării rulourilor de gazon de pe centrul municipiului Sebeş (str.Lucian Blaga, respectiv zona din faţa zidului de fortificaţie al Bisericii Evanghelice), a fost din cauza razelor solare reflectate de către zidul bisericii fortificate direct pe brazdele înierbate, proaspăt montate, ţinându-se cont de temperaturile foarte ridicate din perioada respectivă. Menţionăm fapul că udarea «insuficientă» nu este un motiv real şi justificat, deoarece în cazul acesta întregul lot, ba chiar toată suprafaţa respectivă plus cele învecinate ar fi fost uscate ca şi cea în cauză. Rulourile/brazdele înierbate afectate au fost înlocuite deja cu altele, această lucrare plus noul material (rulourile înierbate/ brazdele înierbate) au intrat în garanţie, costul fiind suportat în întregime de către firma care a asigurat montajul. În ceea ce priveşte uscarea marginilor gazonului montat anul acesta, motivul este de asemenea înfierbântarea marginilor rulourilor datorată bordurilor încinse în urma razelor solare şi a temperaturilor ridicate”, explică reprezentanţii Primăriei Sebeş.