Generalul Stan Niţu, cel mai longeviv veteran de război, a murit

Generalul Nitu Stan, cel mai longeviv veteran de razboi si cetatean de onoare al Pitestiului, s-a stins din viata la 97 de ani.

11 oct. 2017, 12:07
Generalul Stan Niţu, cel mai longeviv veteran de război, a murit

Generalul a participat la luptele de la Cotul Donului, Iasi, Carei, Zvolen, Banska Bystrica, Javorina, muntii Tatra Mica si Tatra Mare.Totodata, el a fost membru al unitatii care a defilat pe sub Arcul de Triumf la 23 august 1945, decorat de 13 ori pentru fapte de vitejie, presedinte al filialei Pitesti a Asociatiei Veteranilor de Razboi.

„Am primit cu tristete vestea trecerii la cele vesnice a generalului Stan Nitu, veteran, supravietuitor al celui de-al Doilea Razboi Mondial. Sunt multe de spus despre domnul general, un model pentru noi toti, un simbol al Armatei Romaniei! Se spune ca Dumnezeu ii cheama la El pe cei mai buni dintre noi si vreau sa cred ca asa si este. Odihniti-va in pace, domnule general! Militarii Armatei Romaniei va sunt recunoscatori pentru sacrificiul facut! Am onoarea sa va salut!”, este mesajul postat pe Facebook de Nicolae Ciuca, seful Statului Major General.