George Maior: Această vizită va avea efecte majore asupra evoluţiei parteneriatului strategic

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat, la începutul întâlnirii președintelui Klaus Iohannis cu comunitatea românilor din Statele Unite, că vizita întreprinsă de șeful statului român va avea efecte majore asupra evoluției parteneriatului strategic.

08 iun. 2017, 03:08
George Maior: Această vizită va avea efecte majore asupra evoluţiei parteneriatului strategic

„Această vizită va avea, cu siguranță, efecte majore asupra evoluției acestui parteneriat pe toate planurile, pentru apărarea și securitatea României și a Statelor Unite, cât și pentru prosperitatea cetățenilor ambelor țări”, a spus Maior.

De asemenea, acesta a salutat prezența la eveniment a unor reprezentanți de marcă ai diplomației americane și românești.

„Salut prezența la această întâlnire a ambasadorului [Hans] Klemm și a ambasadorului [Mark] Gitenstein, aceștia având pe parcursul istoriei parteneriatului strategic contribuții importante la evoluția sa (…) Aș vrea, la final, să mulțumesc și diplomaților români și americani care au muncit din greu pentru realizarea acestei vizite”, a conchis el.

George Maior a participat, miercuri, la o întâlnire a președintelui Klaus Iohannis cu membrii comunității române din Washington D.C., organizată la Ambasada României din capitala SUA.

Președintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 4-9 iunie, o vizită în Statele Unite ale Americii, elementul central fiind întrevederea oficială cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump.

Șeful statului a participat, tot miercuri, anterior întâlnirii cu comunitatea română, în Washington, D.C. la dezbaterea „20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context”, dedicată aniversării a două decenii de la încheierea parteneriatului strategic bilateral, găzduită de Heritage Foundation.

La întâlnirea cu membrii comunității române au mai participat soția președintelui român, Carmen Iohannis, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans G. Klemm, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București Mark Gitenstein, consilierii prezidențiali Dan-Andrei Muraru și Bogdan Aurescu, precum și șeful SRI, Eduard Hellvig.