George Maior: Este datoria noastră să nu uităm aspiraţiile înaintaşilor noştri

George Cristian Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, le-a adresat românilor de pe tot cuprinsul SUA un mesaj de felicitări cu ocazia "Zilei românilor de pretutindeni", precum și îndemnul de a păstra spiritul, cultura și tradițiile românești.

29 mai 2016, 15:28
George Maior: Este datoria noastră să nu uităm aspiraţiile înaintaşilor noştri

„Consider că acest moment festiv reprezintă un prilej de mândrie națională, originea noastră comună fiind un reper esențial al identității, un puternic liant care ne aduce împreună, într-o comunitate de valori pe care o prețuim toată viața. Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea societății americane, eforturile depuse pentru întărirea legăturilor dintre România și Statele Unite ale Americii și legătura dumneavoastră cu țara sunt realități incontestabile care stau la baza sentimentelor de apreciere și recunoștință pe care vi le poartă deopotrivă autoritățile române și cele americane”, se arată în mesajul lui Maior publicat pe site-ul ambasadei.

Ambasadorul reiterează faptul că va avea permanent în vedere menținerea unei legături directe și consistente cu românii stabiliți pe teritoriul american.

„Gândurile mele se îndreaptă și către înaintașii dumneavoastră, care au purtat în suflet dragostea de țară și iubirea pentru valorile naționale. Este datoria noastră să nu le uităm aspirațiile, dorința de a trăi liberi și de a se bucura deplin de roadele muncii lor, într-o țară care îi respectă și pe care ei o respectă la rândul lor. Construită după asemenea valori, România de astăzi și de mâine va fi mai puternică și mai prosperă, doar împreună cu dumneavoastră!”, mai transmite Maior.

Ziua românilor de pretutindeni este sărbătorită din 2015 în ultima duminică a lunii mai.

Citeşte şi: Klaus Iohannis vrea să facă prioritate naţională din românii din Diaspora, care l-au ajutat să devină preşedinte