GER CUMPLIT în toată ţara. Temperaturi de până la -26 de grade

Un nou val de ger extrem loveşte Romania. Sâmbătă dimineaţă, temperaturile au scăzut pana la -26 de grade. Sudul, centrul şi vestul ţării sunt zonele cele mai afectate. Şi în Capitală s-au înregistrat la primele ore ale dimineţii -21 de grade Celsius.

23 ian. 2016, 09:21

Gerul năpraznic a pus stâpânire pe toată ţara. Este frig cumplit în multe zone. Termometrele au arătat -21 de grade în Caracal şi -20 de grade la Calafat, iar în zonele de munte temperaturile au scăzut şi sub minus 26 de grade.

Meteorologii au emis COD GALBEN de ger în zilele de 21, 22, 23, 24 si 25 ianuarie.

„În intervalul menţionat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile minime se vor situa frecvent între -20 şi -15 grade, iar izolat vor coborî şi până la -28…-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăşi -10 grade”, au anunţat meteorologii.

Harta valorilor de temperatura 23.01.2016

Şoselele şi trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare, iar bilanţul nenorocirilor cauzate de ger este cumplit: doi oameni au murit de frig, alte zeci de persoane au ajuns la spital după ce au căzut pe gheaţă, iar altele în urma accidentelor de circulaţie.

VEZI ŞI COD GALBEN de ceaţă în mai multe judeţe