GER de crapă pietrele în România. La miezul nopţii erau MINUS 30 de grade la Întorsura Buzăului. VEZI HARTA

Gerul a pus stăpânire pe România. Frigul pătrunzător a cuprins majoritatea zonelor din ţară. Potrivit meteorologilor, la miezul nopţii, cel mai frig era la Întorsura Buzăului, unde termometrele au înregistrat minus 30 de grade Celsius. La Sfântul Gheorghe şi Miercurea Ciuc termometrul indica minus 25 de grade Celsius, în timp ce la Târgu Secuiesc şi la Joseni erau minus 24 de grade. La fel şi în Făgăraş.

07 ian. 2015, 16:20

La miezul nopţii, termometrele indicau minu minus 23 la Poiana Stampei, minus 22 la Braşov şi Vârful Omu. 

Şi la Bucureşti este frig. La staţiile Băneasa termometrele indicau minus 16 grade Celsius, la Filaret se înregistrau minus 11, în timp ce la staţia Afumaţi termometrele indicau MINUS 13 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de ger și intensificări ale vântului, care a intrat în vigoare din data de 6 ianuarie și va expira vineri, 9 ianuarie, la ora 10,00.

În intervalul menționat vremea se anunță deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților în toată țara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub—15 grade Celsius, iar izolat chiar sub—25 grade Celsius. De asemenea, maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între—10 și zero grade Celsius.

PROGNOZA METEO. Joi, temperaturile mai cresc puţin, -12 grade vor fi la amiază în Transilvania, şi chiar -1 în sud-vestul ţării, dar dimineaţa tot geroasă rămâne, ca şi noaptea următoare, când din nou minimele scad sub -20 de grade în depresiuni. Dar ziua va fi destul de plăcută ca aspect, cu mult soare şi fără vânt agitat. Cât despre precipitaţii, apar abia după căderea nopţii, ninsori în nord şi centru şi mixte favorizând poleiul în sud-vest.

VREMEA IN BUCURESTI. Ziua de joi rămâne vreme deosebit de rece, maxima zilei abia atinge -8…-6 grade, noaptea vor fi din nou temperaturi sub limita gerului, dar măcar ne vom bucura de soare întreaga zi şi nici vântul nu va avea vreo răbufnire nervoasă şi rămâne calm.

PROGNOZA METEO. Vineri va fi ger în sudul, estul şi centrul ţării, apoi temperaturile cresc şi se apropie de normele perioadei

Citeste PROGNOZA METEO pe RomaniaTV.NET

Sfântul Ion a adus un ger năpraznic în România. Frigul pătrunzător a cuprins majoritatea zonelor din ţară, iar cei care au fost nevoiţi să iasă din case la prima oră au îndurat temperaturi de-a dreptul polare. 

În Cluj s-au înregistrat de dimineaţă minus 17 grade. Şoferii au stat minute bune în ger până maşinile s-au dezgheţat. Râul Someş părea că dă în clocot, din cauza diferenţei mari de temperatură dintre aer şi apă. Frig pătrunzător şi la Vaslui. Localnicii care au fost nevoiţi să iasă din case s-au încălzit cum au putut, iar vânzătorii îngheţau în pieţe.

Spre sfârşitul săptămânii ne putem aştepta la temperaturi mai blânde, dar şi la ploi şi ninsori.