Ger de crapă pietrele, temperaturi resimţite de -44 de grade Celsius

Este frig miercuri dimineaţa în întreaga ţară. În unele zone din ţară, temperaturile aerului au fost reşimţite până la - 44 grade Celsius. Şi în Capitală este foarte frig.

28 feb. 2018, 06:56

Este ger de crapă pietrele în mai multe zone din ţară din cauza vântului. Temperaturile resimţite sunt de ger sibierian, coborând chiar şi sub minus 42 grade, mult sub pragul suportabilităţii, în zona Ţarcu din judeţul Caraş Severin. La Varful Omu sunt resimţite -44 grade, Bisoca -42 grade, la Calimani se resimt -28 grade, Slobozia -33 grade Celsius.

Bucureştiul se află sub cod portocaliu de ger, temperaturile resimţite fiind cu mult sub cele prognozate de meteorologi. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţa la ora 8.00 o temperatura real resimţită de -19 grade la staţia meteo din Băneasa.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că valul de frig va persista, vremea menţinându-se geroasă dimineaţa şi noaptea, în toate regiunile. În weekend, valorile termice diurne vor creşte. Şi săptămâna viitoare vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului.

PROGNOZA METEO MIERCURI ÎN ŢARĂ. Valul de frig va persista, vremea menţinându-se geroasă dimineaţa şi noaptea, în toate regiunile, iar în special în Moldova şi pe parcursul zilei. În Dobrogea, Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei şi Olteniei, înnorările vor fi persistente ziua, când se vor semnala ninsori, local moderate cantitativ.

În celelalte regiuni vor fi înnorări temporare şi numai pe arii restrânse va mai ninge slab. Pe parcursul nopţii cerul se va degaja în majoritatea regiunilor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în estul şi sud-estul teritoriului, cu rafale de 55…65 km/h şi local 70 km/h în judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, unde ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată şi troienită, iar vizibilitatea va scădea şi sub 50 m. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 şi -3 grade, iar cele minime, în general, între -21 şi -11 grade. Izolat, se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la -15…-14 grade, mai scăzută până în jur de -18 grade la periferie; maxima termică nu va depăşi -7…-6 grade. În cursul zilei va continua să ningă, moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă în general de 6 … 8 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei, când rafalele vor mai atinge 40…45 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. După-amiază vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar va continua să ningă până la începutul nopţii.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea va fi în continuare geroasă dimineaţa şi noaptea în cea mai mare parte a ţării, iar pe parcursul zilei în jumătatea de nord a Moldovei şi în estul Transilvaniei. Cerul variabil, se va înnora treptat în cursul nopţii îndeosebi în jumătatea de sud-vest şi va ninge în general slab cantitativ, în Banat şi Oltenia şi pe arii mai restrânse în Crişana, Transilvania şi Muntenia. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în est, nord-est şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -14 şi -2 grade, iar cele minime în general între -22 şi -6 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei şi în Moldova. În zonele joase, izolat se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului; maxima termică nu va depăşi -7 grade, iar noaptea temperatura va coborî până la -19…-16 grade, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

PROGNOZA METEO VINERI. Dimineaţa va mai fi ger în cea mai mare parte a ţării, iar pe parcursul zilei şi noaptea pe arii relativ extinse în Moldova şi izolat în Muntenia şi în depresiunile Carpaţilor Orientali. Înnorările se vor accentua treptat şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. Vor fi ninsori şi trecător lapoviţă, favorizând depunerile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -11 şi 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 şi 2 grade, cu cele mai coborâte valori în nord-est.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă dimineaţa. Cerul va fi înnorat şi temporar va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimă va fi de -8…-7 grade.

  • TENDINTA

PROGNOZA METEO SAMBATA – Valorile termice diurne vor creşte faţă de ziua precedentă, îndeosebi în regiunile intracarpatice, unde se vor situa în jurul mediilor multianuale. Ger va mai fi doar dimineaţa şi noaptea, în special în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 5 grade, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 grade în nord-est şi 1…2 grade în sud-vest. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul şi sudul ţării şi pe spaţii mai mici în rest. Vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane.

PROGNOZA METEO DUMINICA, LUNI si MARTI – Valorile termice se vor menţine în jurul normelor climatologic specifice perioadei în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul ţării, deşi vor creşte treptat vremea va fi relativ rece. Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a teritoriului.