GER în România. Temperaturile au coborât până la minus 21 de grade Celsius. Vezi HARTA cu temperaturile

România a fost cuprinsă de temperaturi extrem de scăzute. Cel mai frig a fost în judeţul Harghita unde mercurul a coborât în termometre până la valori de minus 21 de grade Celsius. Cu toate acestea, temperaturile resimţite au fost şi mai scăzute.

19 ian. 2017, 07:44

Temperaturile foarte scăzute au revenit în județul Harghita în noaptea de miercuri spre joi, la Miercurea Ciuc și Joseni fiind înregistrate minus 21 de grade Celsius.

Și în celelalte localități din județul Harghita au fost măsurate valori coborâte de temperatură, minimele fiind consemnate la răsăritul soarelului.

Potrivit meteorologului Cristian Grecu, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, la Toplița au fost minus 20 de grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc s-au măsurat minus 14 grade, iar la Bucin au fost minus 13 grade Celsius.

Citeşte şi Viscolul face ravagii, şoferii sunt disperaţi din cauza vântului care spulberă zăpada. Probleme, pe mai multe drumuri naţionale UPDATE

Cu toate acestea, temperaturile resimţite au fost, însă, mult mai scăzute.

Potrivit prognozelor, în noaptea de joi spre vineri este posibil ca temperaturile să scadă și mai mult, după care, începând de sâmbătă vremea se va încălzi ușor și treptat, dar nopțile vor fi, în continuare, reci, cu valori ce se vor situa în jurul valorii de minus 15 grade, fără să se semnaleze precipitații.

Luna ianuarie a adus, în Harghita, mai multe zile geroase, cea mai coborâtă temperatură a actualului sezon fiind consemnată în data de 10 ianuarie, când la Miercurea Ciuc mercurul termometrelor a arătat minus 29 de grade Celsius.

Minima istorică absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Citeşte şi INFORMARE METEOROLOGICĂ: GER şi VÂNT PUTERNIC în cea mai mare parte a ţării