Andrei Gerea către PNL: Când încercaţi să daţi cu pietre, uitaţi-vă în oglindă. Ce a replicat Ludovic Orban

Andrei Gerea, ministrul Energiei, a criticat, marţi, în plen, moţiunea simplă PNL privind mineritul. În acest sens, demnitarul le-a transmis semnatarilor: "Când încercaţi să daţi cu pietre, mai bine vă uitaţi în oglindă". În replică, Ludovic Orban a declarat că niciun ministru nu şi-a permis să trateze Parlamentul "cu tupeu, înjurături".

07 apr. 2015, 17:06
Andrei Gerea către PNL: Când încercaţi să daţi cu pietre, uitaţi-vă în oglindă. Ce a replicat Ludovic Orban

Spiritul vechiului PDL nu a apus. Prefăcătoria, demgogia domină, în loc de o poziţionare care să ducă la ceva bun în politic. Acest mod de a face politică nu duce decât la o zonă înfundată. Ce răspuns credeţi că aş putea să vă dau, când aţi depus o moţiune la trei luni de la preluarea mandatului? Pot eu să o iau în serios? Cum puteţi fi luaţi în serios când încercaţi să atacaţi prezentul, referindu-vă la trecut, la mandatul altor miniştri, pe care nu i-aţi deranjat nici măcar cu o întrebare privind soarta mineritului?„, le-a spus Andrei Gerea liberalilor.

Citeşte şi: Plenul Camerei Deputaţilor dezbate moţiunea simplă depusă de PNL pe domeniul mineritului

Astfel, ministrul a făcut apel la preşedintele de şedinţă să-i calmeze pe liberali: „Puteţi să-i calmaţi pe domnii portocalii? Cred că ar trebui să vă vedeţi puţin lungul nasului şi să vedeţi rolul acestei instituţii”.

Acesta a mai spus că nu găseşte rostul acestei moţiuni.

„Încerc să găsesc rostul acestei moţiunii şi nici măcar iniţiatorii nu o văd. De ce nu pomeniţi de Videanu, Manţog, aveţi cumva probleme cu memoria? Încerc să găsesc aspecte din moţiune în care să pot să vă dau un răspuns.(…). Pe ce lume trăiţi? Domnule Orban, nu puteţi să vă infomaţi, să citiţi ziarele să vedeţi activitatea acestui minister”, a afirmat ministrul.

„Este o încercare de moţiune. Vă invităm să vă aplecaţi mai cu seriozitate în acest domeniu. Soluţii nu se găsesc în programul dumneavoastră de guvernare. Nu am găsit decât 9 rânduri. Când încercaţi să daţi cu pietre mai bine vă uitaţi în oglindă”, a adăugat Gerea.

În replică, liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban i-a cerut lui Gerea să-şi ceară scuze pentru modul în care s-a adresat opoziţiei, arătând că niciun ministru nu şi-a permis să trateze astfel Parlamentul, „cu tupeu, neobrăzare şi înjurături”.

Citeşte şi: Ludovic Orban, ATAC la Traian Băsescu: Şi-a pierdut complet minţile. Îi este FRICĂ

Nu trebuie să certaţi opoziţia, să veniţi să-i înjuraţi pe parlamentarii care depun o moţiune. Trebuie să guvernaţi. Nu am primit nici măcar un răspuns la moţiune (…) Am întâlnit numai tupeu, neobrăzare, înjurături. Niciun ministru nu şi-a permis să trateze astfel un Parlament. Vă rog să vă cereţi scuze”, a spus Orban.