Germania a înregistrat în weekend cea mai ridicată temperatură din 1881

Germania a înregistrat în weekendul recent încheiat temperatura record de 40,3 grade Celsius, cel mai ridicat nivel din 1881, când au început să fie arhivate valorile de temperatură înregistrate pe teritoriul statului german, scrie luni DPA.

06 iul. 2015, 11:43
Germania a înregistrat în weekend cea mai ridicată temperatură din 1881

Duminică, în localitatea Kitzingen, din landul Bavaria, termometrele arătau 40,3 grade Celsius, cu 0,1 grade Celsius mai mult decât s-a înregistrat în 2003, când a fost stabilit precedentul record, potrivit Serviciului german de meteorologie.

Canicula i-a determinat pe mulți cetățeni germani să se răcorească în apele lacurilor, râurilor sau piscinelor, înregistrându-se din păcate și 12 decese prin înec.

Cod roşu de caniculă în Polonia şi Ungaria. Temperaturi extrem de ridicate în Italia, Germania şi Franţa

În timpul nopții de duminică spre luni valul de căldură a fost însoțit de furtuni violente, cu scăderi bruște de temperatură, ploi torențiale și rafale puternice de vânt care în anumite zone au atins și valori de 90-100 de km pe oră, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Serviciului german de meteorologie. Două peroane au fost rănite de fulgere, potrivit DPA.

Furtunile au determinat întârzieri ale trenurilor din cauza copacilor căzuți pe terasamentul căilor ferate, compania Deutsche Bahn anunțând luni dimineață că anumite linii de cale ferată din zona Hanovra se confruntă cu întârzieri și anulări ale unor curse de cale ferată ce vor dura până în cursul după-amiezii. A avut de suferit și traficul aerian, 17 curse fiind deviate dinspre aeroportul Tegel spre alte aeroporturi, iar unele zboruri de pe acest aeroport au fost anulate.