GERMANIA – ALGERIA 2-1: Tripla campioană mondială se menţine cu greu la CM 2014

GERMANIA - ALGERIA 2-1. Echipa Germaniei a învins cu emoţii formaţia Algeriei cu scorul de 2-1 (0-0, 0-0), după prelungiri, luni, pe stadionul ''Beira-Rio'' din Porto Alegre, şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie - 13 iulie).

30 iun. 2014, 18:03
GERMANIA – ALGERIA 2-1: Tripla campioană mondială se menţine cu greu la CM 2014

GERMANIA – ALGERIA 2-1. Tripla campioană mondială a câştigat greu, prin golurile marcate de Andre Schuerrle (92) şi Mesut Ozil (120), un meci pe care l-a dominat destul de autoritar şi în care şi-a creat destule ocazii. Algeria, la cea mai bună performanţă a sa, optimile de finală, a făcut un joc remarcabil şi a înscris prin Abdelmoumene Djabou (120+1).

Germania a fost surprinsă în prima parte a meciului de acţiunile curajoase şi rapide ale algerienilor, care s-au apărat mereu foarte sus şi au incomodat construcţia germană, greoaie şi previzibilă.

Africanii au avut prima acţiune periculoasă, în minutul 9, pe contraatac, când portarul Neuer a fost nevoit să iasă mult în afara porţii pentru a-l bloca pe Slimani.

Schweinsteiger (14) l-a pus la încercare pe M’Bolhi, cu un şut de la distanţă, prins în doi timpi de goalkeeper-ul algerian.

”Vulpile deşertului” au dat emoţii defensivei germane în alte două rânduri, prin Feghouli (15), care a pătruns în careu şi a tras peste poartă din unghi, şi prin Ghoulam (18), care şutat perioculos la colţul lung.

Treptat, Nationalmannschaft şi-a masat adversara în propria jumătate şi a pasat răbdător în căutarea culoarelor către poarta algeriană. Echipa lui Halilhodzic a ieşit mai rar pe contre, însă a continuat să fie periculoasă de fiecare dată când a avut şansa.

Ozil l-a întrebuinţat pe M’Bolhi în două rânduri, mai întâi (24) cu un lob, scos de sub bară, iar apoi (37) cu un şut respins de goalkeeperul african. Mueller a ameninţat şi el poarta algeriană, dar lovitura sa de cap (35) a trimis balonul pe lângă ţintă. Kroos a creat pericol în două ocazii: în min. 41 şutul său de la distanţă nu a putut fi reţinut de portar, dar M’Bolhi s-a revanşat secunde mai târziu, când l-a blocat pe Goetze, în a doua situaţie (43) şutul lui Kroos trecând pe lângă vinclu.

Algeria a mai avut o oportunitate înainte de pauză, prin Mostefa (39), care a tras violent de la 25 de metri, iar J. Boateng a deviat periculos pentru propria poartă.

Intrat la pauză, Schuerrle a avut imediat impact şi a produs panică în careul algerian, dar şutul său a fost blocat de un fundaş (48). La cornerul care a urmat, Mustafi a reluat frumos cu capul, însă în braţele lui M’Bolhi (49).

Repriza a doua a început alert, cu atacuri alternative la cele două porţi, iar Lahm a avut şansa deschiderii scorului, dar şutul său din marginea careului a fost deturnat în corner de portar (55).

După o perioadă de acalmie, Feghouli a încercat să-l surprindă pe Neuer cu un şut din întoarcere, care a ocolit poarta (74). Un minut mai târziu, Slimani l-a pus la încercare pe Neuer de la distanţă, dar goalkeeper-ul lui Bayern a fost pe direcţie şi a prins (75). Schweinsteiger a replicat, la poarta cealaltă (79), dar lovitura sa de cap a trimis balonul alături. M’Bolhi (80) a fost imbatabil la mingea expediată cu capul de Mueller şi salvat un gol ca şi făcut, iar apoi acelaşi Mueller (82) a trimis puţin alături din doar câţiva metri. Schweinsteiger (90) şi-a trecut şi el numele pe lista ratărilor, cu o lovitură de cap în braţele lui M’Bolhi.

Germania a început excelent prelungirile şi a deschis scorul prin Andre Schuerrle (92), care a reluat spectaculos cu călcâiul, de lângă Ghoulam, centrarea lui Mueller: 1-0.

Mueller, golgheterul CM 2010, nu s-a lipit de gol nici în minutul 99, când şutul său a trecut pe lângă poartă. Ocazia era să se răzbune în minutul 102, când Mostefa a tras din 10 metri pe lângă poartă, după un luft al lui Khedira în propriul careu.

Germania a fost aproape de un nou gol în minutul 117, dar Kramer nu a putut să-l învingă pe portarul algerian. Nationalmannschaft a reuşit în cele din urmă să închidă conturile, prin Mesut Ozil (120), la capătul unui atac prelungit: 2-0.

Algeria a reuşit golul de onoare în ultimele secvenţe ale partidei, prin Abdelmoumene Djabou (120+1), dar era mult prea târziu.

Germania, care pierduse ambele partide cu Algeria jucate până acum, inclusiv un 1-2 la CM 1982, va juca în sferturile de finală cu Franţa. O menţiune specială merită portarul Neuer, care a făcut un remarcabil joc de libero în multe momente ale jocului cu algerienii.


GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO

GERMANIA – ALGERIA 1-0: Echipa Germaniei conduce Algeria cu scorul de 1-0 din min. 92 al meciului care are loc luni, pe stadionul ”Beira-Rio” din Porto Alegre, în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie). 

Andre Schuerrle a deschis scorul în minutul doi al prelungirilor (92).

GERMANIA – ALGERIA 0-0: meciul intră în prelungiri

Min. 90: Schweinsteiger, cu capul, dar portarul Algeriei reţine aproape de linia porţii. 

Min.89: Manuel Neuer iese salvator pentru Germania şi respinge în aut.

Min. 82: Muller rateză de puţin deschiderea scorului, Germania ataacă furibund la poarta Algeriei.

Min. 80: Muller, ocazie uriaşă, M’Bolhi respinge în corner

Min. 73: Nicio ocazie importantă, Algeria rămâne periculoasă pe contraatac.

Min. 53: Germania atacă din toate poziţiile, dar apărarea Algeriei rezistă.

GERMANIA – ALGERIA 0-0, a început repriza secundă

PAUZĂ. GERMANIA – ALGERIA 0-0.

42′ – cartonaş galben pentru Hallice

41′ – Kroos trage, Mbolhi respinge în faţă, iar Gotze reia în portar

38′ – Ozil trage, Mbolhi respinge, iar Muller rateaza preluarea din 10 metri

35′ – Muller reia cu capul foarte aproape de poarta Algeriei

33′ – Feghouli trimite peste transversală

17′ – Slimani a trimis mingea în poartă, dar golul este anulat pentru ofsaid

10′ – Neuer iese şi respinge în corner la contraatacul lui Slimani

5′ – Muller este blocat excelent de Mbolhi

A început meciul GERMANIA – ALGERIA

GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO. Echipele de start pentru meciul Germania – Algeria:

Germania: 1. Manuel Neuer – 21. Shkodran Mustafi, 17. Per Mertesacker, 20. Jerome Boateng, 4. Benedikt Hoewedes – 7. Bastian Schweinsteiger, 16. Philipp Lahm (căpitan), 18. Toni Kroos – 8. Mesut Ozil, 19. Mario Goetze – 13. Thomas Mueller. Selecţioner: Joachim Loew.

Rezerve: 12. Ron-Robert Zieler, 22. Roman Weidenfeller – 2. Kevin Grosskreutz, 3. Matthias Ginter, 5. Mats Hummels, 6. Sami Khedira, 9. Andre Schuerrle, 10. Lukas Podolski, 11. Miroslav Klose, 14. Julian Draxler, 15. Erik Durm, 23. Chrisoph Kramer.

Algeria: 23. Rais M’Bolhi – 20. Aissa Mandi, 22. Mehdi Mostefa, 4. Essaid Belkalem, 5. Rafik Halliche (căpitan), 3. Fauzi Ghoulam – 8. Mehdi Lacen – 19. Saphir Taider, 10. Sofiane Feghouli, 13. Islam Slimani – 15. El Arabi Soudani. Selecţioner: Vahid Halilhodzic.

Rezerve: 1. Cedric Si Mohamed, 16. Mohamed Lamine Zemmamouche – 2. Madjid Bougherra, 6. Djamel Mesbah, 7. Hassan Yebda, 9. Nabil Ghilas, 11. Yacine Brahimi, 12. Carl Medjani, 14. Nabil Bentaleb, 17. Liassine Cadamuro, 18. Abdelmoume Djabou, 21. Riyad Mahrez.

Arbitru: Sandro Ricci; arbitri asistenţi: Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse (toţi din Brazilia); arbitru de rezervă: Walter Lopez (Guatemala)

GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO. Germania, triplă campioană mondială (1954, 1974, 1990), a dominat grupa din care a făcut parte, 4-0 cu Portugalia, 2-2 cu Ghana şi 1-0 cu SUA, dar are o istorie defavorabilă în duelurile cu Algeria, echipă care a ţinut condus Belgia o bună perioadă de timp (1-2), a remizat cu Rusia (1-1) şi a învins Coreea de Sud cu 4-2.

GERMANIA – ALGERIA LIVE VIDEO AICI

GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO. Algeria a câştigat ambele meciuri cu RFG, ultimul dintre acestea fiind la Cupa Mondială din 1982, când „vulpile deşertului” s-au impus cu 2-1 la Gijon. Până la golul marcat împotriva Belgiei, Algeria nu mai marcase la o Cupă Mondială de 28 de ani. Algeria a reuşit cea mai bună performanţă a sa la Cupa Mondială, calificarea în optimi, devenind, totodată, şi prima echipă africană care marchează patru goluri într-un meci de Cupă Mondială.

GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO. Thomas Mueller, golgheterul CM 2010, cu cinci reuşite, are deja patru goluri marcate, la fel ca Neymar şi Messi, toţi trei fiind în urma columbianului James Rodriguez (cinci goluri), în clasamentul marcatorilor. Miroslav Klose a reuşit să egaleze recordul all-time de goluri marcate la Cupa Mondială, 15 (la fel ca brazilianul Ronaldo), în remiza cu Ghana (2-2).

GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO. Algeria are, de asemenea, de luat o revanşă în faţa Germaniei, după ce a ratat optimile la CM 1982, din cauza unei victorii a Germaniei în faţa Austriei care a calificat mai departe ambele formaţii.

GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO. Câştigătoarea meciului dintre Germania şi Algeria va înfrunta Franţa în sferturile de finală. Meciul de pe stadionul ”Beira-Rio” (48.849 locuri) va fi arbitrat de brazilianul Sandro Ricci.

GERMANIA ALGERIA LIVE VIDEO Echipele probabile:

Germania: 1. Manuel Neuer – 20. Jerome Boateng, 17. Per Mertesacker, 5. Mats Hummels, 4. Benedikt Hoewedes – 16. Philipp Lahm (căpitan), 7. Bastian Schweinsteiger – 18. Toni Kroos, 8. Mesut Ozil, 19. Mario Goetze – 13. Thomas Mueller. Selecţioner: Joachim Loew.

Algeria: 23. Rais M’Bolhi – 20. Aissa Mandi, 4. Essaid Belkalem, 5. Rafik Halliche (căpitan), 6. Djamel Mesbah – 12. Carl Medjani, 14. Nabil Bentaleb – 10. Sofiane Feghouli, 11. Yacine Brahimi, 18. Abdelmoumene Djabou – 13. Islam Slimani. Selecţioner: Vahid Halilhodzic.