Germania, campioană la nou-născuţi. Titlul mondial a stimulat natalitatea nemţilor

La nouă luni după victoria selecționatei germane la Campionatul Mondial de fotbal 2014, maternităţile din Germania sunt pline ochi. În unele spitale nu mai este niciun loc liber, moaşele nu mai fac faţă, cursurile de pregătire în vederea nașterii au înscrieri peste numărul de locuri, medicii lucrează sub presiune și pot fi văzute tot mai multe mame zâmbitoare care își leagănă mândre bebeluşii.

21 apr. 2015, 12:12
Germania, campioană la nou-născuţi. Titlul mondial a stimulat natalitatea nemţilor

Este greu de tras o concluzie din acest mini baby-boom, dar se pare că se poate stabili totuși o legătură de la cauză la efect: nebune de bucurie după ce au asistat la triumful echipei lor de fotbal la Rio, perechile de germani au sărbătorit victoria cu ceva mai multă convingere în intimitate, comentează le point.fr, preluat de Agerpres.

Golul lui Goetze care a făcut din germani, a patra oară, după 1-0 în prelungiri, campioni mondiali se pare că avut efecte asupra libidoului și dorinței lor de procreere. Prin urmare, clișeul suporterului înfocat rătăcit printre sticle de bere la sfârșitul meciului este în acest caz departe de realitate.

Campionatul Mondial de Fotbal 2014 a avut loc între 12 iunie și 13 iulie 2014 în Brazilia.

Citeşte şi Idee de Mondiale, implementată în Liga 1. Decizia care va revoluţiona arbitrajul românesc

Şi în 2007, la un an după ce Cupa Mondială s-a desfășurat în Germania, curba nașterilor a crescut în luna martie, îndeosebi la Berlin, unde au fost cu 20% mai multe nașteri decât în perioada similară a anului precedent.

Printre numele date cel mai des bebelușilor născuți în primele luni din 2015 figurează Lukas (de la Lukas Podolski), fapt destul de curios ținând seama că atacantul nici nu a jucat în finală.

Citeşte şi Iubitele nemţilor, campioane mondiale la frumuseţe. Cum arată femeile din spatele succesului FOTO

Această explozie a nașterilor post-fotbal va face poate să crească puțin curba natalității, tot mai scăzute în Germania. Germanii se situează spre sfârșitul clasamentului țărilor europene în această privință, cu 1,36 de copii pe femeie, în contextul în care ar fi necesară o rată de 2,1 pentru menținerea echilibrului demografic. Statisticienii și demografii atrag totuși atenția asupra unor posibile interpretări premature ale acestui elan de entuziasm de procreere, încheie leppoint.fr.