GERMANIA deschide PRIMUL PROCES împotriva unui jihadist din Statul Islamic

Primul proces judiciar din Germania contra unui presupus membru al grupării Statul Islamic a început luni, la Frankfurt, acuzatul fiind un german de origine kosovară, Kreshnik B., relatează DPA, citată de Agerpres.

15 sept. 2014, 16:17

Kreshnik B. este acuzat că a aderat la gruparea Statul Islamic după ce a luat contact cu aceasta în Siria. El a fost pus sub acuzare şi pentru implicare în plănuirea unei crime grave în străinătate.

Preşedintele completului de judecată, Thomas Sagebiel, a declarat că acuzatul ar putea beneficia de clemenţă dacă mărturiseşte faptele şi face o declaraţie în faţa instanţei.

Dacă Kreshnik B. alege această variantă, atunci el ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea de la 3 ani şi trei luni la 4 ani şi trei luni, chiar dacă acuzaţiile nu sunt unele minore, a precizat Sagebiel.

Citeşte şi David Cameron: Membrii grupării Statul Islamic sunt monştri, nu musulmani

Procurorii germani au afirmat că acuzatul a călătorit în Siria, via Istanbul, în iulie 2003, pentru a adera la jihadul pentru crearea unui stat islamic în regiune.

Citeşte şi NATO a decis: Este nevoie de un RĂSPUNS MILITAR împotriva Statului Islamic

După ce a beneficiat de pregătire militară în Siria, Krashnik B. a devenit membru al unităţilor SI şi a luat parte la trei operaţiuni militare ale acesteia.

El a fost arestat în decembrie pe aeroportul din Frankfurt, la revenirea în Germania, şi s-a aflat de atunci în arestul poliţiei germane.