Germania INTERZICE adunările publice în localitatea unde au fost ciocniri între poliţie şi extremişti

Adunările publice au fost interzise de vineri până luni la Heidenau, localitatea unde au avut loc recent ciocniri între poliția germană și manifestanți ai extremei drepte care protestau împotriva unui centru pentru refugiați, potrivit autorităților locale, care au împiedicat de asemenea organizarea de manifestații pro-imigranți.

28 aug. 2015, 09:20
Germania INTERZICE adunările publice în localitatea unde au fost ciocniri între poliţie şi extremişti

Vineri după-amiază urma să aibă loc la Heidenau ‘o petrecere de bun venit pentru refugiați’, organizată în principal de mișcarea de luptă împotriva extremei drepte ‘Alianța Antinazistă’.

Potrivit autorităților locale, interdicția privind adunările publice este legată de ‘o situație de urgență’ a poliției, ale cărei ‘forțe disponibile nu sunt în măsură să răspundă unei potențiale evoluții a situației’.

„În acest sens, nu este exclus ca o întâlnire a diferite grupuri să ducă la confruntări violente”, se arată într-un comunicat al autorităților, care explică de asemenea că forțele de ordine nu sunt în prezent capabile să asigure securitatea bunurilor și a persoanelor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Angela Merkel, huiduită în Saxonia, de manifestanţii de la un centru pentru refugiaţi

Weekend-ul trecut, sute de manifestanți ai extremei drepte, răspunzând la un apel al partidului neonazist NPD, s-au ciocnit cu forțele de ordine.

Miercuri, cancelarul Angela Merkel s-a deplasat la Heidenau, unde a afirmat că Germania are ‘zero toleranță’ față de agresiunile ‘abjecte’ ale extremei drepte.

Înainte, în timpul și după scurta sa intervenție, Merkel a fost huiduită de simpatizanți ai extremei drepte.