GERMANIA ITALIA 1-1, 6-5 la PENALTY-uri în sferturile de finală de la EURO 2016

GERMANIA - ITALIA 1-1, 6-5 la PENALTY-URI. Germania s-a calificat, sâmbătă, în semifinalele de la Euro 2016, după ce a trecut de Italia, după excecutarea penalty-urilor. Scorul după 90 şi, respectiv, 120 de minute a fost 1-1. Germania va juca pentu un loc în finală cu învingătoarea ultimul "sfert", Franţa - Islanda. Cealaltă semifinală este Portugalia - Ţara Galilor.

02 iul. 2016, 22:00
GERMANIA ITALIA 1-1, 6-5 la PENALTY-uri în sferturile de finală de la EURO 2016

GERMANIA – ITALIA 1-1, 6-5 la PENALTY-URI. Germanii au încercat să fie mai vizibili în ofensivă, dar cei care au avut ocazia cea mai mare în prima parte au fost italienii. Cu două minute înainte de a intra la cabine, Giaccherini a șutat din apropierea porții, dar balonul său a fost blocat de fundașii italieni.

GERMANIA – ITALIA 1-1, 6-5 la PENALTY-URI. Începutul părții secunde a aparținut durităților, dar cele trei galbene oferite italienilor Sturaro, De Sciglio și Parolo i-a mai ponderat pe băieții lui Antonio Conte.

GERMANIA – ITALIA 1-1, 6-5 la PENALTY-URI. Lacătul italian a fost spart de Ozil după 65 de minute. Turcul naturalizat de Germania primit pasa decisivă de la Hector, însă acesta la rândul lui a fost servit fabulos de Gomez. În minutul 71, Germania putea face 2-0, după ce Mario Gomez a rămas singur cu portarul. Atacantul a dejucat ieșirea la ofsaid a italienilor, fiind ținut în joc de Florenzi, însă a fost blocat în momentul șutului de Chiellini. În tentativa sa de a respinge balonul, fundașul l-a trimis către propria poartă, dar Buffon a fost la post și a respins spectaculos, reușind să nu-i lase pe germani să se desprindă pe tabelă.

GERMANIA – ITALIA 1-1, 6-5 la PENALTY-URI. Joachim Low a încercat să înghețe partida odată cu scoaterea lui Gomez și introducerea lui Draxler (’72), dar italienii n-au fost de acord și în minutul 78 au obținut un penalty după un henț al lui Boateng. Neamțul a sărit la cap cu Chiellini, dar mâinile sale ridicate deasupra capului au amintit mai degrabă de un meci de volei decât de unul de fotbal. Bonucci a fost cel care și-a asumat răspunderea executării loviturii de pedeapsă și l-a învins pe Neuer.

GERMANIA – ITALIA 1-1 (0-0)

Ozil 66 / Bonucci 78p

Germania: Neuer – Höwedes, Boateng, Hummels, Kimmich – Hector, Kroos, Khedira (Schweinsteiger 16), Ozil – M. Gomez (Draxler 72), T. Muller.

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini (Zaza 120+1) – Florenzi (Darmian 87), Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (Insigne 108).

Penalty-uri:

Insigne GOL 0-1

Kroos GOL 1-1

Zaza RATARE (peste poartă) 1-1

Muller RATARE (apără Buffon) 1-1

Barzagli GOL 1-2

Ozil RATARE (bară) 1-2

Pelle RATARE (pe lângă poartă) 1-2

Draxler GOL 2-2

Bonucci RATARE (apără Neuer)

Schweinsteiger RATARE (peste poartă)

Giaccherini  GOL 2-3

Hummels  GOL 3-3

Parolo GOL 3-4

Kimmich GOL 4-4

De Sciglio GOL 4-5

Boateng GOL 5-5

Darmian RATARE (apără Neuer)

Hector GOL 6-5