Germania trage semnalul de alarmă: Numărul salafiştilor ultraconservatori s-a dublat

Numărul persoanelor din Germania care se descriu ca salafişti - adepţi ai unei forme extrem de conservatoare de islam sunnit- s-a dublat în ultimii cinci ani, potrivit cifrelor anunţate miercuri de Ministerul federal de Interne.

05 apr. 2018, 06:21
Germania trage semnalul de alarmă: Numărul salafiştilor ultraconservatori s-a dublat

În 2013, numărul celor care se declarau salafişti era de cel mult 5.500, cifra acestora s-a dublat, ajungând la aproximativ 11.000.

Cu toate acestea, cotidianul Tagesspiegel, citează experţi în securitate potrivit cărora numărul noilor adepţi s-a redus în ultimele luni datorită pierderilor teritoriale ale grupării Stat Islamic în Siria.

Potrivit Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BVF, serviciul de informaţii interne), subculturile salafiste au înregistrat cea mai mare creştere în zone urbane ca Berlin şi Hamburg. Deşi salafiştii din Germania au o abordare literală şi strictă a Islamului, ei nu sunt adepţii jihadului violent, menţionează aceeaşi sursă.

Cele mai recente date ale BVF, arată că în Germania se află 760 de persoane care sunt dispuse şi capabile să comită atacuri teroriste. Dintre acestea, 153 se află în spatele gratiilor.