Germania: Un solicitant de azil sirian a fost descoperit că plănuia un atentat cu bombă

Un fost student sirian, solicitant de azil deja suspectat de propagandă pentru gruparea Statul Islamic (SI), este bănuit că intenționa să comită un atentat în Germania, a anunțat vineri justiția germană.

RomaniaTV.net
31 mart. 2017, 17:59
Germania: Un solicitant de azil sirian a fost descoperit că plănuia un atentat cu bombă

Fost doctorand al Universității Tehnice din Darmstadt (centru), bărbatul se află în arest preventiv de la sfârșitul lunii februarie, fiind suspectat că a difuzat pe rețele de socializare înregistrări video cu propagandă jihadistă.

Pe laptopul său confiscat după arestare, anchetatorii au descoperit planuri de fabricare a unei bombe, a anunțat Parchetul din Frankfurt. Bărbatul este bănuit că intenționa să organizeze un atac pe teritoriul german, ceea ce apărarea sa neagă, argumentând că dacă tânărul a descărcat în 2014 planurile pentru a construi o bombă acest lucru nu înseamnă automat că el intenționa să comită un atentat.

Citeşte şi Ministrul de Interne german afirmă că teroristul Anis Amri putea să fi arestat înainte de atentatul de la Berlin

Bărbatul depusese o cerere de azil, dar autoritățile locale au lansat o procedură de expulzare la începutului anului, contestată de suspect la tribunalul administrativ, potrivit Agerpres.

Autoritățile germane sunt în alertă din cauza amenințării jihadiste din Germania, în special după atacul cu camion de la Târgul de Crăciun din Berlin, comis pe 19 decembrie 2016 și soldat cu 12 morți. Atacul a fost revendicat de SI.