Germanii cer suspendarea DREPTULUI de AZIL pentru musulmani

Partidul populist Alternativa pentru Germania (AfD) a cerut, miercuri, suspendarea dreptului de azil pentru musulmani.

27 iul. 2016, 12:09
Germanii cer suspendarea DREPTULUI de AZIL pentru musulmani

Vicepreședintele partidului populist Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta), Alexander Gauland, a cerut miercuri suspendarea dreptului de azil pentru musulmani până când vor fi controlați toți refugiații de această religie care trăiesc în țară și până când vor fi soluționate toate solicitările aflate deja în proces de evaluare, transmite EFE.

‘Nu toți musulmanii sunt teroriști, dar până acum terorismul cu motivație religioasă în Germania a fost întotdeauna de factură musulmană’, a apreciat Gauland, într-un comunicat de presă în care a denunțat faptul că ‘neglijențele’ politice ale cancelarului Angela Merkel s-au transformat într-un risc de securitate pentru întreaga Europă.

Citeşte şi Premierul Bavariei avertizează: „TERORISMUL islamist a ajuns în Germania”

Atacul comis săptămâna trecută de un minor, care se declara refugiat afgan, înarmat cu un topor, într-un tren din Würzburg, și atentatul sinucigaș cu bombă de duminică, comis de un solicitant de azil sirian la Ansbach, au reaprins dezbaterea despre politica ‘ușilor deschise’ din Germania. Țara europeană a primit anul trecut circa 1,1 milioane de solicitanți de azil, iar în primul semestru al acestui an s-au mai înregistrat aproape încă un sfert de milion de solicitări.

‘Din motive de securitate nu putem permite să lăsăm să intre în Germania și mai mulți musulmani într-un mod necontrolat’, a insistat Gauland, al cărui partid a obținut rezultate foarte bune la ultimele alegeri regionale, cu un discurs pe alocuri xenofob și speculând criza refugiaților. Gauland a spus că printre imigranții musulmani care ajung ilegal în Germania se află teroriști și a acuzat-o pe Angela Merkel că ignoră acest pericol.