GEST EXTREM. A încercat să se sinucidă după ce părinţii i-au confiscat cartela telefonică

O fată de 14 ani din Buzău a încercat să se sinucidă, miercuri, după ce părinţii i-au confiscat cartela telefonică pentru a nu mai vorbi la telefon până noaptea târziu. Adolescenta a fost internată în Spitalul Judeţean Buzău.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 12:59
GEST EXTREM. A încercat să se sinucidă după ce părinţii i-au confiscat cartela telefonică

Adolescenta de 14 ani a înghiţit aproape 40 de pastile pentru ficat, pe care şi le administra pentru o afecţiune de care suferea. Adolescenta a recurs la acest gest la scurt timp după ce părinţii i-au confiscat cartela telefonică pentru a nu mai vorbi ore întregi la telefon.

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău, adolescenta vorbea la telefonul mobil până după miezul nopţii şi pentru că nu au reuşit să o determine altfel să renunţe la acest obicei, părinţii i-au confiscat cartela.

În prezent, fata este internată la Spitalul Judeţean Buzău.

Tot miercuri, conform reprezentanţilor Ambulanţei Buzău, o femeie de 30 de ani din localitatea Verneşti a înghiţit un pumn de pastile după o ceartă în familie, însă a fost salvată la timp.

Medicul psihiatru Maria Cristache a declarat, miercuri, că în ultima vreme se constată o creştere a numărului tentativelor de sinucidere sau a sinuciderilor. Şi mai îngrijorător este că a scăzut destul de mult vârsta la care unele persoane încearcă să se omoare.

„E un fenomen care ne înspăimântă, scăderea vârstei la care apar tentativele de sinucidere. La nivel global oamenii îşi încheie mai repede socotelile cu viaţa şi depresia a căpătat aspecte care ne îngrijorează şi pe noi terapeuţii. Sunt gesturi disperate făcute dintr-o inconştienţă nu doar la 14 ani, ci şi la 18 ani când te gândeşti că omul a căpătat o oarecare experienţă de viaţă şi responsabilitate”, a declarat medicul psihiatru Maria Cristache.

Potrivit directorului Direcţiei Judeţene dre Sănătate Publică, medicul Venera Acssinte, în judeţul Buzău, în 2011, 45 de persoane s-au sinucis, cele mai multe prin spânzurare, urmare fiind cazurile de intoxicaţii cu medicamente. Cei mai mulţi sinucigaşi sunt bărbaţi din mediul rural cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani.

De la începutul anului 2012, 28 de persoane s-au sinucis, majoritatea bărbaţi.