Gest extrem al unui bărbat din Olt. Omul şi-a incendiat casa, apoi s-a spânzurat în curte

Un bărbat din comuna Brastavăţu, judeţul Olt, şi-a pus capăt zilelor luni seara, în jurul orei 18:30, după ce înainte dăduse foc la propria locuinţă.

20 iun. 2017, 07:16
Gest extrem al unui bărbat din Olt. Omul şi-a incendiat casa, apoi s-a spânzurat în curte

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Vişina au intervenit la locul izbucnirii incendiului, la faţa locului deplasându-se şi cadrele medicale de pe un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt. După ce şi-a dat foc la casă, bărbatul s-a spânzurat, iar echipajul de pe ambulanţă nu a mai putut decât să-i constate decesul, scrie evenimentdeolt.ro.

„Victima are 38 de ani şi s-a spânzurat undeva în curtea locuinţei, căreia înainte îi dăduse foc. Nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare şi s-a constatat decesul bărbatului”, a declarat medicul Marian Furtună, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Olt.

Contactat telefonic, Cici Constantin Oprea, primarul comunei Brastavăţu, a declarat că bărbatul a recurs la acest gest necugetat din cauza unei căderi psihice, având unele probleme în familie.

„Bărbatul avea unele probleme familiale, soţia şi copiii plecaseră de acasă, iar el a avut o cădere psihică. Din discuţiile purtate cu organele abilitate să facă cercetări, am înţeles că bărbatul ar fi aruncat cu benzină în vreo patru – cinci locuri din gospodărie şi a incendiat totul. După ce a dat foc, s-a spânzurat de un pom din curte şi pe corp avea urme vizibile de arsuri. Pompierii militari şi voluntari din comună încă acționau în jurul orei 20:00 pentru lichidarea incendiului. Casa a ars în proporţie de 40%, iar anexele gospodăreşti în totalitate. Vom încerca să ajutăm familia cu ce putem pentru înmormântare”, a declarat Cici Constantin Oprea, edilul localităţii.

Citeşte şi S-a spânzurat după o ceartă cu părinţii. Copilul de 15 ani a fost găsit mort în pădure