Gest IMPRESIONANT al francezilor pentru copiii românilor morţi în atentatele din Paris

În doar 3 zile, francezii au strâns 50.000 de euro pentru Tania şi Kevin-Luca, micuţii rămaşi orfani după atentatele din Paris.

22 nov. 2015, 16:21
Gest IMPRESIONANT al francezilor pentru copiii românilor morţi în atentatele din Paris

Campania de strângere de fonduri a început în urmă cu trei zile, pe un site, la iniţiativa lui Virgile Grunberg, administratorul cafenelei din Paris unde lucra Lăcrămioara, românca ucisă. În acea fatidică seară, Cafeneaua Îngerilor a pierdut cinci angajaţi, care se adunaseră să sărbătorească o colegă. Impresionat de drama micuţilor orfani, Virgile a lansat un apel public.

„Astăzi, pe lângă durere, avem de-a face cu o urgenţă: cei doi orfani sunt puşi intr-o situaţie intolerabilă. Bunica lor, care rămâne în grija copiilor, nu beneficiază de un venit stabil. (…) Este foarte important să reuşim să strângem fonduri pentru a ajuta în această situaţie critică, dar să ne şi asigurăm că aceşti copii vor creşte împreună. (…) Facem apel la inima, generozitatea şi solidaritatea dumneavoastră„, a transmis Virgile.

Până acum, peste o mie de oameni au sărit în ajutorul lui Kevin-Luca, de un an şi jumătate, şi al Taniei, de 11 ani. Cei doi au trecut prin momente cumplite în ultima săptămână, iar ieri şi-au condus părinţii pe ultimul drum. Lăcrămioara şi Ciprian au fost înmormântaţi la Paris.

Lăcrămioara şi Ciprian s-au cunoscut în Franţa, unde amândoi munceau de mai mulţi ani. Ea băimăreancă, el tulcean, anul trecut se căsătoriseră şi sperau să ducă o viaţă fericită alături de cei doi copii ai lor.