Gest ULUITOR: Mai mulţi deţinuţi au evadat din celule pentru a-şi salva gardianul care făcuse infarct GALERIE FOTO VIDEO

Imaginile incredibile de la un penitenciar din Texas fac înconjurul lumii. Deţinuţii încătuşaţi au reuşit să deschidă celulele în care se aflau, după ce l-au văzut pe gardianul lor prăbuşindu-se dintr-o dată şi pierzându-şi cunoştinţa.

23 feb. 2018, 13:20

Când au văzut ce se îmtâmplă, mai mulţi prizonieri care purtau cătuse au reuşit să iasă din celulele lor şi au deschis uşa securizată.

Deţinuţii au încercat la început să îl resusciteze pe gardianul Gary Grimm, dar văzând că gardianul nu mai mişca, au strigat după ajutor.

Imaginile de la această întâmplare care a avut loc într-un tribunal, unde deţinuţii fuseseră aduşi la proces, au făcut înconjurul lumii.

Gary Grimm recunoaşte că a supravieţuit numai datorită gestului nepreţuit făcut de către deţinuţi. În vârstă de 52 de ani, gardianul a povestit postului WFAA despre încercarea prin care a trecut.

„În loc să mă prindă şi să mă ia ostaticul lor şi să mă ameninţe sau chiar să mă omoare cu pistolul sau să evadeze, ei (deţinuţii, n.r.) au ţinut seama că şi eu sunt o fiinţă umană”, a pus Grimm, foarte impresionat de gestul deţinuţilor, informează mirror.co.uk.

„Sunt impresionat. Dacă voiau să îmi facă vreun rău, puteau pur şi simplu să stea şi să nu facă nimic pentru a mă salva. Dar nu au făcut aşa…”, a mai spus gardianul.