Gestul NEOBIŞBUIT al unui deputat a uimit Parlamentul European

Un tablou de pe un perete al clădirii Parlamentului European de la Strasbourg a fost dat jos miercuri din cauza 'conţinutului său vizibil blasfemator', a declarat un eurodeputat italian de extremă-dreapta, relatează DPA, citată de Agerpres.

23 oct. 2014, 14:39
Gestul NEOBIŞBUIT al unui deputat a uimit Parlamentul European

Mario Borghezio, din partea Ligii Nordului, formaţiune italiană aliată Frontului Naţional din Franţa, a spus că tabloul artistului italian din secolul XX,  Bruno Cassinari, prezenta o femeie virgină goală alături de o cruce. El a afirmat pentru DPA că a luat opera de artă, a întors-o şi a dat-o jos. „A fost un gest simbolic de protest”, a explicat el.

Pictura, intitulată ‘Durere’ sau ‘Dansatoarea’, este expusă de mult timp, însă Borghezio a precizat că nu a observat-o decât recent, după ce ar fi fost atenţionat de colegi eurodeputaţi, angajaţi ai Parlamentului şi vizitatori.

Purtătorul de cuvânt al PE, Jaume Duch, a spus că opera de artă a fost amplasată recent într-un loc mai vizibil pentru a onora preşedinţia italiană a UE, din a doua jumătate a anului.

Tabloul a fost pus deoparte pentru a nu fi vandalizat, după care un organism administrativ al PE va decide ce va face cu el şi cum va reacţiona la gestul lui Borghezio.

Eurodeputatul italian a declarat că i s-a cerut de către oficiali ai PE să-şi exprime nemulţumirea în scris.

„O voi face, şi sunt sigur că voi strânge multe semnături de sprijin”, a spus eurodeputatul, care a stârnit deseori controverse prin remarci ofensatoare împotriva imigranţilor, persoanelor de culoare şi musulmanilor.

„Din toate picturile pe care le au la dispoziţie, chiar a fost nevoie să arate ceva ofensator la adresa majorităţii religiilor în Europa? Imaginaţi-vă protestele dacă ar fi pus ceva ofensator la adresa Profetului Mohamed”, şi-a exprimat el nemulţumirea.