Gheaţă de la Lacul Roşu, adusă de pompierii voluntari pentru crucea de Bobotează din Suceava

Pompierii voluntari din Bosanci, judeţul Suceava, au adus gheaţă de la Lacul Roşu pentru a putea respecta o tradiţie veche de 150 de ani, aceea de a monta, de Bobotează, o cruce de gheaţă în faţa Bisericii militare cu hramul "Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş".

RomaniaTV.net
06 ian. 2018, 11:49

Biserica militară cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” se află în curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, iar despre sfânt se spune că este ocrotitorul pompierilor.

Vremea extrem de caldă le-a dat emoţii pompierilor suceveni, care nu au reuşit să găsească gheaţă pentru realizarea unei cruci, conform unei vechi tradiţii de 150 de ani.

An de an slujba de Bobotează se desfăşura în curtea Bisericii militare cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, în faţa unei cruci de gheaţă. Pentru a nu întrerupe tradiţia, pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bosanci au adus de la Lacul Roşu blocuri mari de gheaţă, din care au construit crucea.

„Crucea de gheață a ajuns și anul acesta la pompierii militari suceveni, prin bunăvoința și mărinimia Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bosanci.

Când, din cauza temperaturilor ridicate, nu mai aveam nicio speranță, voluntarii bosânceni s-au dus tocmai până pe la Cheile Bicazului, la Lacul Roșu, de unde au adus blocurile de gheață, din care au decupat crucea.

La final, ne-am bucurat împreună și am strigat cu toții: CHIRALEISA!

Le mulțumim din suflet și le urăm un An Nou liniștit, prosper și cu multă sănătate!”, au scris reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava pe Facebook.