Gheorghe Ciuhandu, achitat în primă instanţă în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara

Fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, dar şi viceprimarul Adrian Orza, precum şi alţi funcţionari din cadrul Primăriei Timişoara au fost achitaţi în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara. Singurul găsit vinovat este fostul secretar Ioan Cojocari care a fost condamnat pentru abuz în serviciu. Sentinţa nu este definitivă, informează news.ro.

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 11:35
Gheorghe Ciuhandu, achitat în primă instanţă în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara

Tribunalul Timiş a publicat, vineri, sentinţa în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara, în care au fost inculpaţi fostul primar Gheorghe Ciuhandui, Ioan Cojocari, fost secretar al Consiliului Local, Delia Ileana Dumitru, consilier juridic la primărie, Smaranda Haracicu, fost director al Direcţiei Economice din primărie, Violeta Mihalache, fost director de comunicare în aceeaşi instituţie, acuzaţi pentru abuz în serviciu.

De asemenea, au mai fost deferiţi justiţiei Adrian Orza, fost viceprimar al Timişoarei, Mirel Florin Munteanu şi Mariana Dimitriu, economişti la Direcţia Economică a Primăriei Timişoara, Martin Staia, fost şef al Serviciului Administrare Baze Sportive din primărie, Nicuşor Miuţ, fost director al Direcţiei Patrimoniu, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cu excepţia fostului secretar Ioan Cojocari, cu toţii au fost achitaţi în urma deciziei judecătorilor de la Tribunalul Timiş.

Ioan Cojocari, fostul secretar al Primăriei Timişoara a fost singurul găsit vinovat de abuz în serviciu şi condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, dar şi la plata prejudiciului către stat, stabilit la 27 de milioane de lei, adică aproximativ şase milioane de euro.

Cojocari mai trebuie să execute o pedeapsă de muncă în folosul comunităţii de 60 de zile, la spaţii verzi, la societatea Horticultura. De asemenea, i-au fost interzise mai multe drepturi pentru o perioadă de doi ani, iar instanţa a dispus ca pedeapsa să o execute sub supraveghere.

Sentinţa dată de Tribunalul Timiş nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Timisoara.